Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Leerzame les voor Jong Oranje futsal

KNVB Media
KNVB Media
18 november 2008, 1:05

Foto:

Jong Oranje futsal telt mee in Europa. Het dichten van het gat met de échte toplanden blijkt echter een lastige opgave. Dat was maandagavond de conclusie na de oefeninterland tegen Italië. Eén van de favorieten voor het winnen van het aankomende EK klopte Nederland op details: 1-3.

KNVB-coach Marcel Loosveld had in Panningen lange tijd het gevoel dat zijn ploeg kon stunten. Tot diep in de tweede helft stond er een 1-1 tussenstand op het bord, maar de Italianen maakten in de slotfase toch het verschil. ,,We hebben voor elkaar geknokt en een gelijkspel zou misschien niet eens onverdiend zijn geweest. Toch ben ik niet ontevreden”, aldus de Limburger.

Begin te slap

Want bij vlagen bewees Nederland, tevens EK-ganger, weinig onder te doen voor Italië. Details gaven daarom de doorslag. Te beginnen in de eerste minuut. Douglas Poltronieri draaide gemakkelijk weg van Oualid Saadouni en via doelman Pieter Grimmelius en de binnenkant van de paal rolde de bal binnen. ,,We begonnen te slap, waren wellicht overgeconcentreerd”, oordeelde Loosveld.

Italië hield in de beginfase het initiatief, maar gaandeweg het duel werd Nederland steeds dreigender. Pogingen van Egon Claessen en Roy Huisman misten precisie. Na zestien minuten viel uiteindelijk de gelijkmaker, via Mohammed Attaibi. Op aangeven van Saadouni liet hij doelman Gabriel Miraglia kansloos. Kort daarop miste Sofian El Adel oog in oog met Miraglia, na voorbereidend werk van Najib El Allouchi.

Italië slaat toe

Na de onderbreking ontliepen beide landen elkaar weinig. Italië loste enkele gevaarlijke schoten, terwijl Amir Molkarai in kansrijke positie te lang wachtte met uithalen. Zeven minuten voor het eindsignaal sloeg Italië toe. Gabriel Lima legde Attaibi in de luren en knalde de bal door de benen van Grimmelius in het net. Even later profiteerde Douglas Perassoli van onoplettendheid aan Nederlandse kant: 1-3.

Met El Allouchi als vliegende keep probeerde Loosveld in de slotminuten nog iets te forceren. Het sorteerde geen effect, want Italianen weten immers wat verdedigen is. Dinsdagavond oefent Jong Oranje futsal nog een keer tegen Italië. Plaats van handeling is dan de Stadssporthal in Sittard. ,,Vooral ons spel zonder bal moet verbeteren. Als dat gebeurt, kunnen we de Italianen wellicht pijn doen”, besloot Loosveld.

Statistieken:

Jong Oranje futsal – Italië 1-3 (1-1).

Scoreverloop: 1. Poltronieri 0-1, 16. Attaibi 1-1, 33. Lima 1-2, 37. Perassoli 1-3.

Startopstelling: Pieter Grimmelius (CFE Ciba /VDL Groep), Oualid Saadouni (K-Kontrol LW United), Najib El Allouchi (FP Houthalen Genk), Mohammed Attaibi (FC Marlène) en Sofian El Adel (zvv Hovocubo).

Invallers: Yori van der Torren (CFE Ciba/VDL Groep), Roy Huisman (zvv Veerhuys/Desko), Egon Claessen (Amicitia/Bert Zeegers), Amir Molkarai (FC Marlène) en Jordy van Dinteren (FCK/De Hommel).

Niet in actie: Sebastiaan Meijer (zvv Veerhuys/Desko), Jeffrey Geurts (Amicitia/Bert Zeegers), Bence Mèszaros (ZSW/Oriënt Plaza) en Martin van Eeuwijk (Bax-Zeefdrukkerij).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen