Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruime overwinning Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2008, 12:37

Foto:

Jong Oranje futsal heeft woensdag de oefeninterland in en tegen België met een 1-6 zege afgesloten. Doelman Pieter Grimmelius (foto) viel op met twee treffers. Nederland kan zich nu volledig gaan richten op het komende EK-kwalificatietoernooi in Andorra.

,,De overwinning tegen de Belgen mag er zijn, maar toch ben ik niet geheel tevreden”, merkte KNVB-coach Marcel Loosveld na afloop op. ,,Tactische afspraken werden niet altijd nagekomen en dan is het veel corrigeren langs de kant. De uitvoering moet beter, simpelweg omdat ik vind dat deze groep kwaliteit heeft en dus véél beter kan.”

In Lommel opende Egon Claessen het bal namens Jong Oranje futsal. Sebastiaan Meijer tekende voor de 0-2 ruststand. Na de onderbreking voerden Joren de Bruin, Roy Huisman en Grimmelius (2x) de score verder op. België deed tussendoor iets terug. ,,Pieter profiteerde met zijn goals van het inbrengen van een vijfde veldspeler bij de Belgen. Hij demonstreerde zijn prima trap.”

Loosveld liet gekscherend het woord topscorer vallen voor zijn sluitpost. Want eerder tegen Griekenland trof Grimmelius ook al doel. Zijn totaal staat inmiddels op drie goals. ,,De instelling van hem is perfect, net als die van de andere spelers. Op de trainingen druipt het plezier er vanaf. Iedereen wil graag en dat moet in Andorra resultaat gaan opleveren.”

De dwergstaat organiseert het EK-kwalificatietoernooi, van 7 tot en met 13 april. Jong Oranje futsal moet groepswinnaar zien te worden in een poule met Andorra, Azerbeidzjan en Ierland. Slagen de Oranjehemden in die missie, dan neemt het eind dit jaar of begin 2009 deel aan het allereerste UEFA EK Onder 21. Plaats van handeling is het Russische Sint-Petersburg.

Statistieken:

België - Nederland 1-6 (0-2).

Scoreverloop: 7. Claessen 0-1, 13. Meijer 0-2, 29. De Bruin 0-3, 32. Grimmelius 0-4, 34. 1-4, 38. Grimmelius 1-5, 39. Huisman 1-6.

Startopstelling Nederland: Pieter Grimmelius (EFV/Cibatax), Najib El Allouchi (FP Houthalen Genk, België), Mohamed Allouch (SK/Bunga Melati), Sofian El Adel (ZVV Veerhuys), Mohammed Attaibi (Os Lusitanos).

Invallers: Egon Claessen (Amicitia/Bert Zeegers), Roy Huisman (ZVV Veerhuys), Joren de Bruin (ZVV Veerhuys), Amir Molkarai (FCM/KRAS), Yori van der Torren (CFE/VDL Groep), Sebastiaan Meijer (Bax-Zeefdrukkerij), Jeffrey Geurts (FCH).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen