Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje simpel langs Griekenland

KNVB Media
KNVB Media
18 maart 2008, 11:25

Foto:

Jong Oranje futsal heeft de eerste van de twee oefeninterlands tegen Griekenland simpel gewonnen. In Drachten beslisten de oranjehemden maandag de strijd al voor rust: 4-0. Mohamed El Abdeslami (2x), Sofian El Adel en Yori van der Torren scoorden namens Nederland.

In de beginfase hanteerde Jong Oranje futsal een hoog baltempo en dat leidde al snel tot mogelijkheden. Na slechts twee minuten spelen drukte Mohamed El Abdeslami het overwicht uit in een voorsprong. Op aangeven van Sofian El Adel (foto) schoot El Abdeslami met links de bal langs de corpulente doelman Dimitrios Theofilou.

Aanvoerder Najib El Allouchi miste vlak daarna een grote kans, maar de Grieken bezweken even later alsnog onder de druk. El Allouchi onderschepte een breedtepass en had oog voor de vrijstaande El Adel: 2-0. Het doelpunt kwam tot stand na vooruit verdedigen van Jong Oranje futsal en daarmee kreeg de vooraf gegeven opdracht gestalte.

Grimmelius onklopbaar

Het verweer van Griekenland bleek marginaal, maar toch kreeg het in de eerste helft enkele kansen om de spanning terug te brengen. Doelman Pieter Grimmelius heerste echter in zijn doelgebied en had een pasklaar antwoord op pogingen van Antonios Manos en Kyriakos Ramfos.

Jong Oranje futsal zette aan en via een vrije trap van Yori van der Torren en een intikker van El Abdeslami drukte het team van KNVB-coach Marcel Loosveld het kwaliteitsverschil uit in meer goals. Na de onderbreking zakte het spelpeil. Nederland bleef een overwicht houden en kwam het dichtst bij een doelpunt met een schot op de paal van Amir Molkarai.

Niet ontevreden

Dat de productie in de tweede helft stokte, vond coach Loosveld een klein smetje. ,,Jammer voor het publiek, want de score had natuurlijk hoger moeten uitvallen. Toch ben ik zeker niet ontevreden, want we hebben van begin tot eind gedomineerd. Het voetballen zonder bal is nog wel voor verbetering vatbaar. Daar hebben de meeste jongens veel moeite mee.”

Dinsdag speelt Jong Oranje futsal opnieuw tegen Griekenland. Plaats van handeling is dan Leek (20.00 uur). Het tweeluik met de Grieken staat in het teken van het EK-kwalificatietoernooi, dat in april plaatsvindt in Andorra. Tegenstanders zijn Ierland, Azerbeidzjan en het gastland.

Statistieken:

Jong Oranje futsal – Griekenland 4-0 (4-0).

Scoreverloop: 2. Mohamed El Abdeslami 1-0, 6. Sofian El Adel 2-0, 13. Yori van der Torren 3-0, 18. Mohamed El Abdeslami 4-0.

Startopstelling Nederland: Pieter Grimmelius (EFV/Cibatax), Najib El Allouchi (FP Houthalen Genk, België), Mohamed Allouch (SK/Bunga Melati), Sofian El Adel (ZVV Veerhuys), Mohamed El Abdeslami (De Sjötter).

Invallers: Egon Claessen (Amicitia/Bert Zeegers), Roy Huisman (ZVV Veerhuys), Joren de Bruin (ZVV Veerhuys), Amir Molkarai (FCM/KRAS), Yori van der Torren (CFE/VDL Groep), Sebastiaan Meijer (Bax-Zeefdrukkerij), Mohamed Attaibi (Os Lusitanos), Nick Kramer (PrachtTeam).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen