Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje naar Drachten en Leek

KNVB Media
KNVB Media
9 maart 2008, 10:58

Foto:

Jong Oranje futsal (spelers geboren op of na 1-1-1987) komt naar Drachten en Leek. Op maandag 17 en dinsdag 18 maart tonen de talentvolste zaalvoetballers van het land hun kunsten in een dubbel tegen Griekenland.

,,Voor liefhebbers een mooie gelegenheid om de futsallers van de toekomst aan het werk te zien. We hopen voor spektakel te zorgen”, aldus KNVB-coach Marcel Loosveld.

Alles staat bij Jong Oranje futsal momenteel in het teken van het EK-kwalificatietoernooi, dat van 7 tot en met 13 april plaatsvindt in Andorra. Daar treft Nederland het gastland, Ierland en Azerbeidzjan. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het allereerste EK in de geschiedenis. De eindronde wordt eind dit jaar of begin 2009 gehouden in het Russische Sint-Petersburg.

Bekend terrein voor Jong Oranje futsal, want eind 2007 nam de formatie in Sint-Petersburg deel aan een internationaal toernooi. Het team eindigde op een achtste plaats. ,,Maar het resultaat was daar van minder belang”, zegt Loosveld. ,,Het grootste deel van de ploeg maakte voor het eerst kennis met het internationale futsal. Een goed leermoment.”

Jong Oranje futsal opereerde in Rusland als een hecht collectief. Toch herbergt de huidige selectie enkele spelers, die iets extra’s kunnen brengen. Loosveld: ,,Voorbeelden zijn Joren de Bruin (foto, red.) van ZVV Veerhuys en Najib El Allouchi van het Belgische Houthalen Genk. Zij kunnen het verschil maken. Hopelijk zien we dat in Drachten en Leek terug.”

Na de dubbel tegen Griekenland volgt op woensdag 2 april de laatste test voor de EK-kwalificatie, in Lommel tegen België. Maar eerst staat het vizier gericht op de Grieken. Het Sportcentrum Drachten vormt op 17 maart het decor voor de eerste van de twee interlands. Leek volgt een dag later. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen