Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ode aan Oranjefans met lichtshow in Boedapest

KNVB Media
KNVB Media
27 juni, 7:30
0:51

Met een indrukwekkende lichtshow brachten de KNVB en de Oranjepartners een ode aan het Legioen van Oranje, dat overal ter wereld de straten oranje kleurt. - Foto: KNVB Media

Boedapest was vannacht het toneel van een indrukwekkende lichtshow. Oranje golven overspoelden de stad als opwarmer voor wat komen gaat. Het was een ode aan de fans die in eigen land maar ook daarbuiten bij elke belangrijke gelegenheid van het Nederlands elftal trouw in grote getale de straten oranje kleuren. Naar verwachting zijn er vandaag ongeveer 8.000 Nederlandse fans in Boedapest aanwezig om het Nederlands elftal aan te moedigen.

De actie is een initiatief van de KNVB en de partners van Oranje. “Oranje en het legioen zijn dit weekend in Boedapest en dat zal niemand ontgaan. De lichtshow staat symbool voor de manier waarop Oranjefans in het verleden de harten hebben veroverd met spectaculaire fanparades tijdens eindtoernooien over de hele wereld", aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. 

"Een paar maanden geleden leek het nog onwerkelijk dat we hier met duizenden fans zouden zijn, maar fantastisch dat we alsnog ons unieke handelsmerk kunnen tonen aan de hele wereld. Oranje verbindt mensen uit alle hoeken van de samenleving en juist nu is dat extra mooi om te zien.”

Nederland - Tsjechië

Oranje speelt vanavond om 18.00 uur tegen Tsjechië in de achtste finales van EURO 2020. Vanmiddag worden er duizenden Nederlandse fans verwacht op de Oranje Fanzone in Boedapest. Vanaf deze Fanzone vertrekken de Oranjefans in een fanparade richting het stadion om Oranje aan te moedigen. 


Sfeerimpressie 
 

Oranje lichtgolven overspoelen Boedapest in de nacht.

Oranje lichtgolven overspoelen Boedapest in de nacht.

 

Oranje lichtgolven overspoelen Boedapest in de nacht.

 Opnames van de oranje lichtshow in Boedapest.

 Opnames van de oranje lichtshow in Boedapest.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen