Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjefans, Van Dijk en Leeuwinnen genomineerd voor prestigieuze FIFA-awards

KNVB Media
KNVB Media
2 september 2019, 14:00

Het Oranjelegioen is in de race voor de FIFA Fan Award. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen kleurden de afgelopen zomer oranje met hun geweldige finaleplaats op het WK in Frankrijk. Dat het team van bondscoach Sarina Wiegman tijdens het toernooi in de stadions gesteund werd door vele fans uit Nederland, is ook de FIFA niet ontgaan.

Het Oranjelegioen staat namelijk op een shortlist van drie kanshebbers voor de FIFA Fan Award. "The incredible Dutch fans at the FIFA Women’s World Cup France 2019", zo luidt de omschrijving op de website van de FIFA bij de nominatie. De andere twee kanshebbers zijn de Braziliaanse Silvia Grecco en de Uruguayaan Justo Sánchez. 

Virgil van Dijk

Niet alleen de supporters zijn genomineerd voor de prestigieuze awards. Virgil van Dijk, de captain van Oranje die vorige week ook al werd verkozen tot UEFA Player of the Year, kon natuurlijk niet ontbreken op de lijst. De centrale verdediger van het Nederlands elftal en Liverpool moet het in de strijd om de Gouden Bal wederom opnemen tegen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, het duo dat hij in de UEFA-verkiezing dus achter zich wist te laten.

Virgil van Dijk (r) is in de race om de Gouden Bal te veroveren. Dan moet hij wel zien af te rekenen met Lionel Messi (l) en Cristiano Ronaldo (m). Bron: UEFA.

Sari van Veenendaal

En dat was het nog niet. Ook Sari van Veenendaal (beste keeper) maakt kans op de prijs tijdens het gala dat op 23 september in Milaan gehouden zal worden. Van Veenendaal, uitblinker bij Oranje op het WK en daar ook gekozen tot beste goalie van het toernooi, neemt het in haar categorie op tegen de Chileense Christiane Endler en de Zweedse Hedvig Lindahl.

Sari van Veenendaal werd afgelopen zomer tijdens het WK uitgeroepen tot beste keeper.

Sarina Wiegman

Bondscoach Sarina Wiegman is voor het derde jaar op rij genomineerd in de categorie beste coach in het vrouwenvoetbal. In 2017, toen Oranje onder haar leiding de Europese titel veroverde, kreeg zij de FIFA Award uitgereikt. Vorig jaar moest zij de eer laten aan Reynald Pedros, de succescoach van Olympique Lyonnais. Dit jaar moet Wiegman de Amerikaanse wereldkampioen Jill Ellis en de Britse bondscoach Phil Neville achter zich zien te houden.

Derde nominatie op rij voor bondscoach Sarina Wiegman.

Stem nu! Stem nu! Kies hier jouw favoriet voor de diverse FIFA Awards.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen