Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitkomsten enquête Oranje ClubCard 2019

KNVB Media
KNVB Media
17 juli 2019, 16:30

Supporters van de OranjeLeeuwinnen tijdens het afgelopen WK in Frankrijk. - Foto: KNVB Media

In het eerste kwartaal van 2019 heeft de KNVB wederom een vragenlijst uitgezet bij de Oranje ClubCardhouders om een beter beeld te krijgen van hun wensen en behoeftes. Op deze manier kunnen we onze producten en diensten blijven verbeteren voor de Oranjefans. In totaal hebben 3.769 ClubCardhouders de vragenlijst ingevuld.

De belangrijkste resultaten van de enquête willen we graag met jullie delen.

  1. De Oranje ClubCard wordt beoordeeld met 7,09. Oranje ClubCardhouders zijn tevreden over de prijsstelling (81%). Dit is een groei t.o.v. 2018, toen was 77,6% tevreden.
  2. De belangrijkste reden om de Oranje ClubCard aan te schaffen is het verkrijgen van voorrang en korting voor kaarten van wedstrijden van het Nederlands elftal (49%) en de OranjeLeeuwinnen (29%). Tevens wil men punten sparen om kans te maken op kaarten voor een eindtoernooi (40%).
  3. De bekendheid van de supportersvertegenwoordiging daalt iets t.o.v. vorig jaar. In totaal heeft nu 31% van de respondenten aangegeven bekend te zijn met de supportersvertegenwoordiging. Vorig jaar lag dit percentage nog op 40%.

Belangrijkste conclusies

Het onderzoek geeft aan dat de Oranje ClubCard aansluit bij de wensen van de gebruikers. Wel geven ClubCardhouders aan dat ze graag iets meer terug zouden willen krijgen voor het bedrag wat ze betalen. Hiervoor zijn verschillende ideeën getoetst in de enquête en de ideeën die het best gescoord hebben, gaan we de komende periode toetsen op haalbaarheid. Daarnaast gaan we de voordelen van de Oranje ClubCard die nu al mogelijk zijn meer onder de aandacht brengen, zoals korting in de KNVB-webshop en de mogelijkheid om open trainingen van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen bij te wonen. Dit is nog onvoldoende bekend.

Ten slotte gaan we ook bekijken hoe we de supportersvertegenwoordiging de komende tijd beter onder de aandacht gaan brengen. Zij vertegenwoordigen een groep supporters in het Oranje-legioen en geven gevraagd en ongevraagd advies aan KNVB en OnsOranje over supporterszaken. Helaas is het ons afgelopen jaar niet gelukt om de supportersvertegenwoordiging meer onder de aandacht te brengen.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen