Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjesupporters bedankt!

KNVB Media
KNVB Media
9 juli 2019, 13:45
1:05

Frankrijk kleurde tijdens het WK een maand lang oranje, zowel op als langs het veld. - Foto: KNVB Media

De finale tegen de Verenigde Staten ging verloren. Maar na de teleurstelling volgde al snel de trots. En die trots voedt het verlangen om ooit zelf de beste van de wereld te zijn. Misschien wel volgend jaar in Tokio op de Olympische Spelen.

Een topsporter is altijd bezig met de volgende wedstrijd. Maar laten we nog een keer terugkijken op een zinderende maand waarin het Nederlands vrouwenelftal zich ontpopte tot een hechte vechtmachine op het veld in de rug gesteund door duizenden supporters die de straten van Frankrijk Oranje kleurde. De wereld keek vol verbazing toe, verrukt over zoveel plezier en enthousiasme. Nog nooit trokken zoveel supporters mee in het spoor van het Nederlands vrouwenelftal. Nog nooit leefde vanuit Nederland zoveel mensen mee met het team.

Oranjesupporters bedankt!  We zullen het nooit, nooit vergeten....

Trots

En waar de supporters trots zijn op de strijdende Leeuwinnen, geldt dat andersom ook. De aanblik van de Oranjezee op de tribunes, de aanmoedigingen, het gejuich, de tranen van geluk bij jong en oud. Het staat voor altijd op het netvlies van de spelers gebrand. Oranjesupporters bedankt. Ze zullen het nooit, nooit vergeten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen