Oranje Fanzone voorafgaand aan WK-finale

KNVB Media
KNVB Media
5 juli, 11:45

Toch nog een Oranje Fanzone in Lyon. - Foto: KNVB Media

Supporters van de OranjeLeeuwinnen die naar Lyon komen voor de WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten, kunnen zondag voorafgaand aan de wedstrijd terecht in de Oranje Fanzone.

De KNVB is verheugd dat de lokale autoriteiten, na overleg met de Nederlandse ambassadeur in Parijs, bereid zijn de Fanzone te faciliteren. Afgelopen woensdag rond de ontmoeting met Zweden was dit nog niet het geval, vanwege de korte voorbereidingstijd. De warming-up van de Nederlandse fans start zondag vanaf 11.00 uur op Place Antonin Poncet, in het centrum van Lyon. De Oranje Fanzone ligt naast de FIFA Fan Experience.

De Oranjeparade naar Stade de Lyon is helaas ook voor de WK-finale niet mogelijk. Dit heeft te maken met de afstand tussen de Oranje Fanzone en het stadion, die ruim twintig kilometer bedraagt.

De verwachting is dat de WK-finale, die om 17.00 uur begint, wordt bijgewoond door ongeveer 4.500 Nederlandse supporters. De thuishaven van Olympique Lyonnais heeft een capaciteit van 60.000 plaatsen en is uitverkocht.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven