Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eventuele huldiging OranjeLeeuwinnen in Amsterdam

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2019, 16:00

Als het Nederlands vrouwenelftal zondag het WK wint, dan worden de wereldkampioenen gehuldigd met een rondvaart, die eindigt op het Museumplein. - Foto: KNVB Media

Als het Nederlands vrouwenelftal komende zondag de finale van het WK wint, dan worden de kersverse wereldkampioenen in Amsterdam gehuldigd. De eventuele huldiging is op dinsdag 9 juli en bestaat uit een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een huldiging op het Museumplein.

De rondvaart start om 16.30 uur waarna de Oranjeleeuwinnen rond 18.00 uur worden verwacht op het Museumplein. Speelsters en staf hebben nadrukkelijk aangegeven een publieke huldiging alleen gepast te vinden bij het behalen van de wereldtitel.

Voorbereidingen

Op verzoek van de KNVB heeft de Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) gekeken naar de mogelijkheden voor een eventuele huldiging in Amsterdam.

Hoewel het sportieve resultaat op zondag alles bepalend is, is het om organisatorische redenen noodzakelijk om al van start te gaan met de voorbereidingen.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen