Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Fanzone in Lyon gaat niet door

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2019, 20:00

De Oranjesupporters moeten morgen voor de halve finale hun traditionele 'warming-up' missen. - Foto: KNVB Media

Voor het eerst dit WK is er voorafgaande aan een wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen geen Oranje Fanzone. Waar vanochtend alleen nog sprake was van het niet kunnen doorgaan van de Oranjeparade, sneuvelt op last van de gemeentelijke autoriteiten nu ook de Oranje Fanzone in aanloop naar de halve finale Nederland - Zweden.

In eerdere besprekingen met de gemeente Lyon werd het licht voor wat betreft de Fanzone op groen gezet, maar in de loop van vandaag bleek de korte voorbereidingstijd een belemmerende en tegelijkertijd doorslaggevende factor.

De KNVB betreurt het besluit van de Stad Lyon. Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal: "Natuurlijk is dit heel zuur voor de trouwe fans, die ons zo geweldig steunen. Door de beslissing van de gemeente missen onze supporters nu hun gezamenlijke 'warming-up'."

Lovende woorden

De Franse en internationale media berichtten de afgelopen weken lovend over de steun en het gedrag van de supporters van het Nederlands vrouwenelftal. De duizenden fans werden in Le Havre, Valenciennes, Reims en Rennes met open armen door de gaststeden ontvangen.

Van der Zee: "Onze supporters hebben hier hun visitekaartje afgegeven. Daar ligt het zeker niet aan. Tegelijkertijd moeten we ons ook realiseren dat het hosten van twee halve finales en een finale in krap zes dagen het nodige van de autoriteiten vergt. Maar onze supporters kennende, ben ik ervan overtuigd dat ze er morgen toch in slagen in Lyon hun oranjestempel op de wedstrijd te drukken."

Bezoekersinformatie Nederland-Zweden Bezoekersinformatie Nederland-Zweden Kijk hier voor meer bezoekersinformatie.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen