Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie finale UEFA Nations League

KNVB Media
KNVB Media
9 juni 2019, 14:30

Aanvoerder Virgil van Dijk staat met Oranje in de finaleronde van de UEFA Nations League. - Foto: KNVB Media

Zondag speelt het Nederlands elftal de finale van de UEFA Nations League. In het Estadio Dragao in Porto is gastland Portugal de tegenstander. De wedstrijd begint om 19.45 uur lokale tijd, 20.45 uur Nederlandse tijd.

Hieronder volgt uitleg over een aantal onderwerpen rondom de ticketverkoop, het vervoer van en naar de stadions en een Oranjefeest voorafgaand aan de duels.

Wordt er een Oranjefeest georganiseerd voor aanvang van de finale?

Ja, er wordt op beide dagen een Oranjefeest georganiseerd op door de organisatie vastgestelde fanpleinen. Hier kunnen de Oranjefans vooraf verzamelen. Er is hier een podium met 538 DJ en je kunt hier wat eten en drinken.

Voor de finale is de fanzone op zondag 9 juni in Porto bij Jardim Paulo Vallada. De fanzone is open vanaf 12.00 uur. De Oranjeparade vertrekt hier om 17.30 uur. Geplande aankomst bij het stadion is 18.15 uur.

Bij winst op Engeland is de fanzone op zondag 9 juni in Porto bij Jardim Paulo Vallada.

Is er een feest als Oranje de finale wint?

Jazeker. In dat geval mogen we gebruik maken van de grote fanzone (Praça da Liberade). Na afloop van de wedstrijd wordt er dan een feestje georganiseerd door en voor de Nederlandse fans. Als Portugal onverhoopt de finale wint, zijn de Nederlandse fans ook van harte welkom op hun feestje op dezelfde fanzone.

Kan ik met de auto bij het stadion komen?

Gezien de verwachte drukte rondom het stadion wordt aangeraden om zoveel mogelijk per voet of met openbaar vervoer te komen. Gebruik Google Maps om jouw handigste route te vinden.

Geldt er een minimale leeftijd om het stadion te betreden?

Ja, de minimale leeftijd om een stadion in Portugal te betreden is 3 jaar. Iedereen moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs op een telefoon. Er geldt geen kinderkorting.

Hoe ontvang ik de tickets?

In tegenstelling tot bij uitwedstrijden, hoef je de tickets niet af te halen in de speelstad. De tickets worden door UEFA beschikbaar gesteld via de officiële UEFA Ticket App. Na toewijzing door UEFA ontvang je ook instructies hoe je de app kunt downloaden. In de app staat je ticket per wedstrijd met alleen de vak-, rij- en stoelinformatie. Pas bij het betreden van buitenste veiligheidsring rond het stadion op de wedstrijddag wordt de barcode geactiveerd via de bluetooth op je mobiele telefoon. Hiermee heb je toegang tot het stadion.

De tickets voor de wedstrijd op zondag 9 juni worden pas in de app geplaatst nadat bekend is waar en tegen wie Nederland speelt.

Zo krijg je toegang tot het stadion met mobiele tickets

Kijk hier een filmpje met uitleg hoe je toegang krijgt tot het stadion met je telefoon

Kan ik meerdere tickets op één mobiele telefoon hebben?

Indien je per wedstrijd één ticket hebt besteld, is het niet mogelijk om deze door te sturen naar andere telefoons. Indien je de tickets van één wedstrijd voor andere supporters op je telefoon hebt staan, kun je deze wel doorsturen.

Ik heb problemen bij het betreden van het stadion?

Indien supporters op de wedstrijddag problemen ervaren, dan is er bij het stadion een servicepunt van UEFA beschikbaar. Dit is duidelijk met signing rond het stadion aangegeven (zie onder). Op de fanzones zijn geen servicepunten beschikbaar. Voor vragen kun je contact opnemen met UEFA via een online formulier.

Servicepunt UEFA in Porto.

Toegang met mobiele tickets Toegang met mobiele tickets Lees hier alle vragen over toegang met de mobiele telefoon.

Ontvang ik voor deze wedstrijden punten?

Beide wedstrijden worden gezien als een reguliere uitwedstrijd. De KNVB ontvangt van UEFA per wedstrijd een lijst welke Oranje ClubCardhouders aanwezig zijn geweest. Bij aanwezigheid ontvang je per wedstrijd vijf punten. Deze worden na afloop van het toernooi toegevoegd aan je account en tellen mee in je totale puntenaantal voor kaartverkoop EURO 2020 (bij plaatsing).

Hoe kan ik tickets kopen?

Kaartverkoop voor de Oranjevakken was alleen mogelijk voor Oranje ClubCardhouders. Zij hadden van 31 januari tot en met 12 februari de mogelijkheid om via een speciale fanportal op de website van UEFA één ticket per wedstrijd aan te vragen. Alle aangevraagde tickets zijn toegewezen en iedereen is hiervan via een orderbevestiging op de hoogte gesteld.

Zolang de voorraad strekt zijn er nog tickets beschikbaar via uefa.com/tickets.

Tickets UEFA.com Tickets UEFA.com Kijk hier voor de website van UEFA. Zolang de voorraad strekt zijn hier nog tickets beschikbaar voor alle wedstrijden.

Ik heb tickets besteld. Hoe kan ik naast elkaar zitten?

Omdat elke Oranje ClubCardhouder per wedstrijd slechts één ticket kon bestellen, kunnen we ons voorstellen dat je naast iemand anders wilt zitten, of met een groep bij elkaar. Dat was mogelijk tot uiterlijk 12 april 16.00 uur. Inmiddels is het niet meer mogelijk om aan te geven dat je naast elkaar wilt zitten.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen