Veelgestelde vragen over de UEFA Nations League

KNVB Media
KNVB Media
8 april, 12:00

Aanvoerder Virgil van Dijk staat met Oranje begin juni in de finaleronde van de UEFA Nations League. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal staat begin juni in de finaleronde van de UEFA Nations League in Portugal. Op donderdag 6 juni is Engeland in Guimaraes om 19.45 uur (lokale tijd) de tegenstander in de halve finale. Afhankelijk van het resultaat van deze wedstrijd speelt Oranje drie dagen later op zondag 9 juni de finale (Porto, 19.45 uur) of de wedstrijd om de derde plaats (Guimaraes, 14.00 uur)

Hieronder volgt uitleg over een aantal onderwerpen rondom de ticketverkoop, het vervoer van en naar de stadions en een mogelijk Oranjefeest voorafgaande aan de duels.

Hoe kan ik tickets kopen?

Kaartverkoop voor de Oranjevakken was alleen mogelijk voor Oranje ClubCardhouders. Zij hadden van 31 januari t/m 12 februari de mogelijkheid om via een speciale fanportal op de website van UEFA één ticket per wedstrijd aan te vragen. Alle aangevraagde tickets zijn toegewezen en iedereen is hiervan via een orderbevestiging op de hoogte besteld.

Zijn er nog tickets beschikbaar?

Via de website van UEFA is op 21 maart de last minute verkoop gestart. Zolang de voorraad strekt zijn hier nog tickets beschikbaar voor alle wedstrijden.

Tickets UEFA.comKijk hier voor de website van UEFA. Zolang de voorraad strekt zijn hier nog tickets beschikbaar voor alle wedstrijden.

Ik heb tickets besteld. Hoe kan ik naast elkaar zitten?

Omdat elke Oranje ClubCardhouder per wedstrijd slechts één ticket kon bestellen, kunnen we ons voorstellen dat je naast iemand anders wilt zitten, of met een groep bij elkaar. Dat is mogelijk. Dit moet je uiterlijk 12 april 16.00 uur regelen door in te loggen in de KNVB fanportal op de website van UEFA. De exacte stappen die je daarna moet doorlopen, lees je hieronder. De grootte van de groep maakt niet uit. Zolang iedereen maar hetzelfde order ID hanteert.

Uitleg naast elkaar zittenKijk hier voor uitleg om naast elkaar te zitten.

Wordt er vervoer geregeld vanuit Porto naar Guimaraes en terug?

De KNVB is met UEFA en de lokale organisatie in overleg over de mogelijkheden voor lokaal vervoer. Er wordt sowieso vervoer vanuit Porto naar Guimaraes (en terug) geregeld. De wijze waarop, communiceren we zodra hier meer over bekend is.

Wordt er een Oranjefeest georganiseerd voor aanvang van beide wedstrijden?

Ook hierover is de KNVB met de lokale organisatie in overleg. Zowel in Guimaraes als Porto komen twee door de organisatie vastgestelde fanpleinen. Hier kunnen de Oranjefans vooraf verzamelen. Zodra meer informatie bekend is, communiceren we dit.

Geldt er een minimale leeftijd om het stadion te betreden?

Ja, de minimale leeftijd om een stadion in Portugal te betreden is 3 jaar. Iedereen moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs op een telefoon. Er geldt geen kinderkorting.

Hoe ontvang ik de tickets?

In tegenstelling tot bij uitwedstrijden, hoef je de tickets niet af te halen in de speelstad. De tickets worden door UEFA beschikbaar gesteld via de officiële UEFA Ticket App. Na toewijzing door UEFA ontvang je ook instructies hoe je de app kunt downloaden. In de app staat je ticket per wedstrijd met alleen de vak-, rij- en stoelinformatie. Pas bij het betreden van buitenste veiligheidsring rond het stadion op de wedstrijddag wordt de barcode geactiveerd via de bluetooth op je mobiele telefoon. Hiermee heb je toegang tot het stadion.

Kan ik meerdere tickets op één mobiele telefoon hebben?

Indien je per wedstrijd één ticket hebt besteld, is het niet mogelijk om deze door te sturen naar andere telefoons. Indien je de tickets van één wedstrijd voor andere supporters op je telefoon hebt staan, kun je deze wel doorsturen.

Ik heb problemen bij het betreden van het stadion?

Indien supporters op de wedstrijddag problemen ervaren, dan is er bij het stadion een servicepunt van UEFA beschikbaar. Dit is duidelijk met signing rond het stadion aangegeven. Op de fanzone is geen servicepunt beschikbaar.

Ontvang ik voor deze wedstrijden punten?

Beide wedstrijden worden gezien als een reguliere uitwedstrijd. De KNVB ontvangt van UEFA per wedstrijd een lijst welke Oranje ClubCardhouders aanwezig zijn geweest. Bij aanwezigheid ontvang je per wedstrijd vijf punten. Deze worden na afloop van het toernooi toegevoegd aan je account en tellen mee in je totale puntenaantal voor kaartverkoop EURO2020 (bij plaatsing).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven