'De kwartfinale tegen Mexico vergeet ik nooit meer, wat een energie!'

KNVB Media
KNVB Media
8 april, 11:00

Rik Wilthof stelt zich voor. - Foto: KNVB Media

Binnen OnsOranje bestaat de supportersvertegenwoordiging. Een orgaan waarin supporters zitting hebben die ons gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven over supporterszaken. Om de supportersvertegenwoordiging een gezicht te geven, stellen de leden zich voor. Vandaag: Rik Wilthof.

Tijdens die hitte zo veel energie in de wedstrijd leggen en zo terugkomen… Dat was geweldig

De wedstrijd die hij nooit meer zal vergeten? Rik Wilthof hoeft er niet lang over na te denken. “De wedstrijd tegen Mexico op het WK 2014”, klinkt het vastberaden. Lang leek Oranje ten onder te gaan in de kwartfinale tegen de dynamische Midden-Amerikanen, maar vlak voor tijd maakte Wesley Sneijder gelijk, waarna Klaas-Jan Huntelaar vanaf de strafschopstip in blessuretijd bepaalde dat het Nederlands elftal naar de halve finale ging. “Tijdens die hitte zo veel energie in de wedstrijd leggen en zo terugkomen… Dat was geweldig.”

Direct verkocht

Twee jaar eerder zat Wilthof voor het eerst in het stadion bij een wedstrijd van Oranje. Thuis werd op 12 oktober 2012 met 3-0 gewonnen van Andorra. De inmiddels 29-jarige inwoner van het Groningse Kolham was direct verkocht. Wedstrijd na wedstrijd bezocht hij. Hij lacht. “De teller staat inmiddels op 62 wedstrijden van het Nederlands elftal en acht wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.”

Klaas-Jan Huntelaar schiet Oranje vanaf de strafschopstip naar de halve finale.

Zijn liefde voor Oranje zorgde ervoor dat hij zich aanmeldde voor de supportersvertegenwoordiging. “Om over alle relevante en irrelevante onderwerpen mijn mening te geven en om ervoor te zorgen dat de KNVB een betere dienstverlening kan leveren. Als mensen mij willen aanspreken dan sta ik daar altijd voor open. Dat kan over alle voetbalgerelateerde zaken.”

Europees kampioen

Wat hij zelf nog graag verbeterd zou willen zien? “De sfeer in het stadion.” Met Oranje komt het trouwens wel goed, denkt Wilthof. “Ik denk echt dat we een goede kans maken om in 2020 Europees kampioen te worden.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven