Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland-Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
6 november 2018, 10:00

Oranje speelt vrijdag 16 november in De Kuip tegen Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Het is een cruciale wedstrijd voor Oranje in de Nations League. Nederland en Frankrijk gaan vrijdag 16 november in De Kuip de strijd met elkaar aan. Bij een overwinning wordt de achterstand op de wereldkampioen verkleind tot één punt. En misschien net zo belangrijk: dan is Oranje zeker van lijfsbehoud in Divisie A.

De wedstrijd is uitverkocht en op vrijdagavond is het altijd druk op de wegen rond Rotterdam. Vertrek daarom op tijd als je met de auto komt, dan kun je een parkeerkaart kopen bij voor P-Ahoy. Vol is vol. De parkeerterreinen en P-Beverwaard zijn al uitverkocht. Meer vervoersinformatie en alle andere praktische informatie over de wedstrijd vind je hieronder. Lees dit goed door zodat je voorbereid op pad gaat.

Heb jij kaarten weten te bemachtigen voor dit uitverkochte duel? Hieronder vind je alle praktische bezoekersinformatie voor de wedstrijd, die begint om 20.45 uur. We wensen je alvast een mooie Oranjeavond!

Oranje fanzone

Vanaf 18.45 uur is de Oranje Fanzone geopend. Deze is voor iedereen te bereiken vanaf de Stadionzijde. De rest van het stadion zal om 19.15 uur open gaan. In de Oranje Fanzone vind je diverse activiteiten, muziek en food&beverage. Voor ieder wat wils, dé ideale manier om in de stemming te komen voor de wedstrijd.

De Oranje Fanzone vind je bij de Stadiontribune.

Cateringmunten

In Stadion Feijenoord worden speciale cateringmunten gebruikt. Deze kun je in het stadion op diverse punten op de buitenring aanschaffen (PIN en contant). Een munt kost € 3,00. Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd. De inwisselpunten vind je bij de muntverkooppunten (Cashpunten). De reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd niet geldig.

Vervoer

Algemeen

Hier zetten we voor je op een rij hoe je de Kuip het best kunt bereiken. Vanwege de verwachte verkeersdrukte rond Rotterdam in de reguliere avondspits en rondom het stadion in het bijzonder, raden we je aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of een georganiseerde busreis. Hieronder geven we wat meer uitleg om je reis naar het Stadion zo comfortabel mogelijk te maken.

Openbaar vervoer

Memphis Depay in actie tijdens de uitwedstrijd tegen Frankrijk.

De snelste en makkelijkste manier om bij het stadion te komen is met het openbaar vervoer. Zo vermijd je namelijk de verkeersdrukte rondom het stadion. Dat kan met de tram of met de trein.

Tram
Vanaf Centraal Station Rotterdam pak je tramlijn 23 richting Beverwaard en stap je uit bij halte Stadion Feijenoord. De tram stopt daarnaast bij metrohaltes Beurs en Wilheminaplein, waar je vanaf de metro kunt overstappen. De RET zet rondom deze wedstrijd extra trams in. De reistijd vanaf Rotterdam Centraal bedraagt ongeveer 20 minuten. Voor supporters die pas bij Beverwaard opstappen geldt dat het parkeerticket (in combinatie met een wedstrijdticket) tevens je vervoersbewijs is.

Trein
Reguliere treinen maken voorafgaand aan de wedstrijd een stop bij station Stadion Feijenoord. Na afloop van de wedstrijd zullen extra pendeltreinen rijden vanaf station Stadion Feijenoord naar Centraal Station Rotterdam en naar Dordecht.

Voor exacte vertrek- en aankomsttijden kun je bellen met Openbaar Vervoer Reisinformatie, 0900-9292 (0,70 p/m) of kijk op OV9292.

Openbaar vervoer Openbaar vervoer Bekijk hier de makkelijkste route met het openbaar vervoer.

Fiets

Het stadion is ook perfect bereikbaar met de fiets of scooter. Denk bijvoorbeeld ook aan de deelfiets Gobike of deelscooter Felyx. Rondom het stadion is genoeg ruimte om je rijwiel te stallen.

(Zelf)georganiseerde busreis

Kom je met een grote groep en heb je een busreis georganiseerd? Dan zorgen we ervoor dat je dichtbij kan parkeren, hieraan zijn geen kosten verbonden. Als je met de bus komt, laat het ons dan wel even weten via internetverkoop@knvb.nl, dan zorgen we er voor dat er voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn en kunnen we je van tevoren een parkeerkaart toesturen.

Auto

Kom je toch met de auto naar De Kuip? Houd in dat geval rekening met de reguliere drukte in en rondom Rotterdam en op de routes naar de parkeerplaatsen.  We adviseren om niet de navigatie in je auto te gebruiken, maar te navigeren via Google maps, apple maps of Waze. Hierin staat de meest actuele informatie over wegwerkzaamheden en actuele verkeersinformatie.

Hieronder een overzicht van de parkeerterreinen direct naast de Kuip.

Klik op de afbeelding om in te zoomen.

P-Ahoy en P-Beverwaard
De parkeerkaarten voor P-Beverwaard zijn uitverkocht. Voor € 12,00 kun je nog een parkeerkaart (inclusief busreis) kopen bij P-Ahoy. Vol is vol. Vanaf P-Ahoy rijdt elke 10 minuten een buspendel van en naar de Kuip. De pendel gaat vanaf 17:00 uur rijden richting stadion en rijdt tot 00:30 uur richting P-Ahoy. Bij P-Beverwaard kun je op de reguliere tram stappen richting De Kuip. Op vertoon van je parkeerticket (in combinatie met een wedstrijdticket), reis je gratis met deze tram.

De parkeerterreinen in de directe omgeving van het stadion zijn allemaal exclusief gereserveerd voor parkeerkaarthouders. 

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen