Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Thuiswedstrijden Nederlands elftal en Oranjevrouwen uitverkocht

KNVB Media
KNVB Media
19 oktober 2018, 12:30

De OranjeLeeuwinnen keren terug in De Galgenwaard, waar ze ook de openingswedstrijd van WEURO 2017 speelden. - Foto: KNVB Media

De thuiswedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Frankrijk op 16 november, en de thuiswedstrijd van de OranjeLeeuwinnen, in de finale van de play-offs tegen Zwitserland op 9 november, zijn uitverkocht. Na een enorm drukke week in de KNVB-ticketshop kunnen beide teams rekenen op de steun van een vol stadion.

De resultaten van het Nederlands elftal in de afgelopen week, een 3-0 overwinning thuis tegen Duitsland en een 1-1 gelijkspel in en tegen België, zorgden ervoor dat de kaartverkoop voor Frankrijk-thuis nog eens extra aantrok. Voor het eerst in lange tijd is een thuiswedstrijd van de mannen daarmee al een maand voor aanvang uitverkocht. In totaal zullen 46.516 toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijd in De Kuip.

Afgelopen zaterdag zag een uitverkochte Johan Cruijff ArenA hoe Nederland met 3-0 van Duitsland won.

De OranjeLeeuwinnen zullen gesteund worden door 23.750 toeschouwers in De Galgenwaard. Vrijdag om 12.00 uur startte de reguliere verkoop en binnen dertig minuten waren de laatste tickets al verkocht.

OranjeLeeuwinnen

“We zijn blij dat de fans de OranjeLeeuwinnen zo massaal willen aanmoedigen. Anderzijds vinden we het jammer dat we ook veel supporters teleur moeten stellen”, reageert directeur amateur- en vrouwenvoetbal Jan Dirk van der Zee op de uitverkochte wedstrijd van de vrouwen.  “We hebben met Stadion Galgenwaard gekozen voor een middelgroot stadion om zo de toegangsprijzen schappelijk en toegankelijk te houden, zodat ook gezinnen en groepen de wedstrijden kunnen bezoeken.”

Bij de keuze voor een locatie wordt daarnaast onder meer gekeken naar de beschikbaarheid van het stadion, de spreiding in het land en capaciteit van het stadion. Eerder dit jaar speelden de Oranjevrouwen al in Eindhoven, Heerenveen en Breda. De populariteit van de wedstrijden van de Leeuwinnen is de afgelopen maanden nog verder toegenomen. De KNVB onderzoekt daarom de mogelijkheid of de Oranjevrouwen in de toekomst hun thuiswedstrijden in grotere stadions kunnen spelen.

Ook de eerste wedstrijd in de play-offs, tegen Denemarken, speelden de OranjeLeeuwinnen in een uitverkocht huis.

Programma

De OranjeLeeuwinnen spelen op vrijdag 9 november in de Galgenwaard de eerste van twee finalewedstrijden in de play-offs. De return vindt op dinsdag 13 november plaats in het Zwitserse Schaffhausen. De winnaar van het tweeluik verzekert zich van een ticket voor het WK in Frankrijk, volgende zomer.

Het Nederlands elftal speelt in november de laatste twee wedstrijden in de UEFA Nations League. Momenteel bezet het team de tweede plaats in de poule. Bij een overwinning op Frankrijk maakt het nog kans om drie dagen later, in Duitsland, de groepswinst binnen te slepen en zich daarmee te plaatsen voor het Final Four-toernooi van de Nations League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen