Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland op bezoek in Frankrijk voor e-interland

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2018, 11:00

Jimmy Donkers is één van de vier esporters die namens Nederland het tegen Frankrijk zal opnemen. - Foto: KNVB Media

Voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland wordt er ook een e-interland gespeeld. Zaterdag 8 september neemt een Nederlands team, bestaande uit Ali Riza Aygün (PSV), Jimmy Donkers (Feyenoord), Dani Hagebeuk en Lev Vinken (Ajax), het op tegen hun Franse collega’s.

In tegenstelling tot de eerste e-interland ooit, tussen Nederland en Engeland, zal er in Parijs gespeeld worden volgens het Davis Cup-format. De wedstrijden zullen in FIFA 18 op de PS4 gespeeld worden. Naast de wedstrijden in FIFA Ultimate Team (FUT) worden er ook wedstrijden gespeeld met de echte selecties, waarbij alle spelers een rating van 85 hebben.

Live op YouTube

Voor de fans die esports op de voet volgen is FUT het meest populaire speltype. Wereldwijd worden bijna alle wedstrijden in deze modus gespeeld. Daarnaast worden er wedstrijden gespeeld met de échte selecties, zoals Frankrijk en Nederland in de Nations League-wedstrijd tegenover elkaar op het veld staan.

De wedstrijd is zaterdag 8 september om 20.00 uur live te zien op het YouTube-kanaal van OnsOranje. Namens Frankrijk, dat een vast esportsteam heeft, zullen Dax, Rocky (beiden PSG), Herozia (Millenium) en Maestro (LOSC) in actie komen. Néo is de bondscoach van het Franse team.

Ali Riza Aygün won de eerste e-interland tegen Engeland.

Internationale prestaties

De Nederlandse selectie is gebaseerd op de prestaties op wereldwijde toernooien in het afgelopen jaar. Zo waren dit de enige vier Nederlandse esporters bij de beste 32 van de FIFA 18 Global Series Playoffs in Amsterdam. Jimmy Donkers en Dani Hagebeuk mochten afgelopen augustus zelfs uitkomen bij de FIFA eWorld Cup Grand Final in Londen, waar alleen de beste zestien spelers van de wereld zich voor kwalificeerden.

Van Ajax zijn Dani Hagebeuk en Lev Vinken geselecteerd.

Nederland en Frankrijk lopen voorop in esports. Anderhalf jaar geleden startte de eDivisie, en daarmee had ons land samen met Frankrijk wereldwijd de eerste esportscompetitie in FIFA. Aanstaande donderdag 6 september, voorafgaand aan Nederland – Peru in de Amsterdam ArenA, is de selectie ook aanwezig op de Oranje Fanzone. Daar kunnen supporters van het Nederlands elftal het opnemen tegen de eSporters.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen