Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vertegenwoordigers van supporters stellen zich voor

KNVB Media
KNVB Media
24 augustus 2018, 16:00

De supportersvertegenwoordiging geeft gevraagd en ongevraagd advies over supporterszaken. - Foto: KNVB Media

Binnen OnsOranje bestaat de supportersvertegenwoordiging. Een orgaan waarin supporters zitting hebben die ons gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven over supporterszaken. Om de supportersvertegenwoordiging een gezicht te geven, stellen de leden zich voor. Vandaag: Edwin Prins.

“Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven”, vindt Edwin Prins. Het behoeft geen verdere uitleg dat het voetbal een belangrijke plaats heeft in zijn leven. De 54-jarige inwoner van Haastrecht voetbalde zelf in het verleden ook, maar moest stoppen door aanhoudend blessureleed. Het liefst kijkt hij naar vlot combinatievoetbal. “Maar als een systeem goed wordt uitgevoerd, kan zelfs countervoetbal mooi zijn.”

Prins bezoekt regelmatig een wedstrijd van Oranje. Wat heet! Sinds juni 1999 heeft hij slechts één wedstrijd gemist. “Italië - Nederland was mijn 334e wedstrijd van het Nederlands elftal.” Zijn eerste? “Nederland - België in 1981 in De Kuip met goals van Ruud Geels en Cees van Kooten. Daar is ook direct mijn liefde voor het bezoeken van wedstrijden van Oranje geboren.”

Mooiste herinneringen

Edwin Prins.

Het is lastiger voor hem om de allermooiste herinnering aan te geven. “Ik heb heel veel mooie herinneringen opgedaan en veel vrienden gemaakt.” Hij denkt even na. Dan komen er toch drie herinneringen boven. “Het EK in Duitsland, waar ik het hele toernooi met mijn vader achter Oranje heb aan gereisd. Of 2010, toen we elfduizend kilometer in een huurauto hebben afgelegd. En ook 2014, met het onverwachte verloop van het toernooi. Maar vooral de hele beleving er omheen met dat groepje trouwe volgers, zowel bij toernooien als wedstrijden in de vreemdste oorden. Dát is speciaal. Iedere keer weer.” 

Prins werd gevraagd voor de supportersvertegenwoordiging en twijfelde niet. “Ik probeer de communicatie en informatievoorziening met de supporters te verbeteren. De supporters kunnen alles aan me voorleggen, dat koppel ik dan weer door binnen de vertegenwoordiging.” Zijn tip: “Heb je vragen? Stel ze. Heb je suggesties? Laat het ons weten. Niet alles is mogelijk, maar over alles kan worden nagedacht. Wil je meedenken? Meld je aan en misschien zit jij straks in deze klankbordgroep.”

Programmaboekje

Hij zet zich in voor de terugkeer van het programmaboekje bij Oranje. “Dat is een essentieel onderdeel voor menigeen bij de beleving van een wedstrijd.” Toch is hij over het algemeen erg tevreden over de ontwikkelingen in de laatste jaren. “Er is door OnsOranje een enorme verbetering gebracht in de communicatie met de supporters van Nederland”, vindt hij. “Dat is een continu proces waar we (samen met hen) ook aan moeten blijven werken en schaven.”

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen