Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Simone Prins voor de 300e keer bij Oranje op de tribune

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2018, 15:00

Simone Prins, bondsvoorzitter Michael van Praag en Hans Hoevers voorafgaand aan Italië - Nederland. - Foto: KNVB Media

Voor supporter Simone Prins was de oefeninterland Italië – Nederland haar driehonderdste wedstrijd die ze bezocht als supporter van het Nederlands elftal.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg ze, uit handen van bondsvoorzitter Michael van Praag, een door de selectie gesigneerd shirt overhandigd met rugnummer 300. Ook Hans Hoevers, die voor de tweehonderdste keer een wedstrijd bezocht van Oranje, kreeg een gesigneerd shirt.

Koeman

Simone Prins bezocht op 6 september 1989 haar eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. In die thuiswedstrijd tegen Denemarken was Ronald Koeman aanvoerder, bij haar jubileuminterland van afgelopen dinsdag was Koeman bondscoach.

“Die weten niet beter”, reageert Simone op de vraag wat haar vrienden er van vinden. “Ze verwachten niet dat ik thuis ben als er gevoetbald wordt. Op mijn werk is er ook nooit discussie over verlof. Ik ben gewoon vrij als het Nederlands elftal speelt.”

Het spandoek van Simone Prins en haar man Edwin.

Alle landen

Door het Nederlands elftal hebben Simone en haar man Edwin, met wie ze de wedstrijden bezoekt, inmiddels alle landen in Europa gezien. “Vorig jaar hebben we het rondje afgemaakt. Op de Balkan hadden we nog niet alle landen gezien en we waren nog niet in Liechtenstein geweest. Dat hebben we toen maar gedaan.”

Haar mooist herinneringen? “De wedstrijd tegen Argentinië op het WK 1998 en de finale van het WK in 2010 vind ik de mooiste wedstrijden die ik heb bezocht. Bij het WK 1994 in Amerika zijn we er niet bij geweest – ik zag dat niet zitten vanwege de hitte – maar sindsdien zijn we bij alle eindtoernooien geweest. Als we ons plaatsen, tenminste.”

Simone en Edwin Prins tijdens het WK 2006 in Duitsland.

Samenzijn

Want ook nu het sportief minder gaat met Oranje, blijft ze de wedstrijden van het Nederlands elftal hondstrouw bezoeken. “Natuurlijk hoop ik dat ze het goed doen, maar het allerleukste is het samenzijn met de anderen. We hebben een hele vaste groep met supporters, dat is hartstikke leuk. Het is echt een Oranjefamilie, lief en leed delen we met elkaar.”

Simone, bedankt voor je enorm loyale support en gefeliciteerd met dit prachtige jubileum!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen