Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland wint eerste e-interland ooit van Engeland

Stephan Oexman
KNVB Media
21 maart 2018, 21:00

Ali Riza Aygün won de eerste officiële e-interland ooit van Shaun Springette. - Foto: KNVB Media

Ali Riza Aygün heeft de eerste officiële e-interland ooit gewonnen. Namens Nederland won de esporter van PSV met 2-1 van Engeland, dat vertegenwoordigd werd door Shaun Springette.

De wedstrijd werd gespeeld op de PlayStation 4 en met de echte selecties, zoals ze vorige week door de bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Soutgate zijn samengesteld. Alle spelers hadden bovendien een gemiddelde rating van 85 gekregen, waardoor er kwalitatief geen verschil was tussen beide teams.

Aygün en Springette tegenover elkaar voorafgaand aan de aftrap.

Edebuut

Hans Hateboer en Wout Weghorst maakten hun edebuut in het Nederlands elftal, in de formatie van Ali Riza Aygün. De winterkampioen van de edivisie kende een droomstart, want binnen zes minuten opende Nederland al de score. Na een lange aanval schoof Berghuis de bal met links binnen, na een fraaie pass van Bas Dost.

De spectaculaire openingsfase – waarin Berghuis ook nog dichtbij de 2-0 was - resulteerde na een kwartier spelen in de gelijkmaker. Na een fraaie een-twee tussen Delle Alli en Rashford schoot eerstgenoemde de 1-1 hard tegen de touwen. Op slag van rust was Engeland dichtbij een voorsprong, maar Oxlade-Chamberlain schoot vanaf elf meter met links net naast.

Weghorst

Aygün in de studio van FOX Sports.

Tien minuten voor tijd trok Nederland de overwinning naar zich toe. Met een tackle onderbrak de ingevallen Justin Kluivert de Engelse opbouw en viel de bal voor de voeten van Wout Weghorst. Die haalde hard uit in de verre hoek: 2-1. De overwinning werd met een flinke gebalde vuist gevierd door Aygün.

De 2-1 overwinning van Aygün op Springette was verrassend. Shellzz, zoals Springette ook wel bekend staat, werd in 2017 FIFA Ultimate Team Champion op de PS4 en stond ook dit jaar al meerdere keren bovenaan in de internationale ranglijsten. In november won Springette al zijn 160 gespeelde wedstrijden.

Wereldtopper

“Het kan niet beter”, reageerde Aygün na afloop. “Ik was wel een beetje nerveus aan het begin van de wedstrijd, omdat ik besefte dat ik tegen Shaun Springette speelde – een wereldtopper. Dat je dan ook nog van zo’n speler kunt winnen, zegt iets over jezelf. Het is een ultieme test geweest voor juni, als de kwalificatie voor het WK plaatsvindt.”

Aanstaande vrijdag, voorafgaand aan Nederland – Engeland in de Amsterdam ArenA, is Ali Riza Aygün ook aanwezig op de Oranje Fanzone. Daar kunnen supporters van het Nederlands elftal het opnemen tegen de winnaar van de eerste e-interland ooit.

Kijk hier de eerste e-interland ooit in zijn geheel terug.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen