Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland en Engeland spelen woensdag eerste e-interland ooit

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2018, 10:15

Ali Riza Aygün en Shaun Springette spelen woensdag de eerste e-interland ooit. - Foto: KNVB Media

Nederland en Engeland hebben aanstaande woensdag de wereldprimeur met de eerste officiële e-interland ooit. Ali Riza Aygün, esporter van PSV en winterkampioen van de edivisie, neemt het namens Nederland op tegen Shaun Springette uit Engeland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de edivisie, zal gespeeld worden met de ‘echte’ selecties - zoals ze vorige week zijn samengesteld door de bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Southgate. De wedstrijd wordt gespeeld op de PlayStation 4 en is woensdag 21 maart om 20.30 uur te zien op FOX Sports en het YouTube-kanaal van OnsOranje. 

edivisie

Nederland loopt voorop in esports. Iets meer dan een jaar geleden startte de Eredivisie CV met de edivisie, en daarmee had ons land samen met Frankrijk wereldwijd de eerste esportscompetitie in FIFA. Dit seizoen zijn de beelden van de edivisie al meer dan 12,5 miljoen keer bekeken op de tv-zender Fox Sports en de sociale kanalen. Daarom is FOX Sports ook voor deze e-interland de perfecte broadcaster.

In samenwerking met de FA wordt nu door de KNVB de eerste officiële e-interland ooit georganiseerd. Voor Nederland is Ali Riza Aygün geselecteerd. De 22-jarige esporter van PSV werd winterkampioen in de edivisie en won afgelopen weekend nog de Empoli eSports Cup in Italië.

Ali Riza Aygün zal woensdag namens Nederland tegen Engeland spelen.

Engelse esporter

De Engelse voetbalbond heeft de 18-jarige Shaun Springette, ook wel bekend als xShellzz, geselecteerd. Springette, relatief nieuw in de wereld van esports, werd in 2017 FIFA Ultimate Team Champion op de PS4. Ook dit jaar gooit Springette weer hoge ogen; zo heeft hij al meerdere malen bovenaan gestaan in de FUT leaderboards.

Aanstaande vrijdag, voorafgaand aan Nederland – Engeland in de Amsterdam ArenA, is Ali Riza Aygün ook aanwezig op de Oranje Fanzone. Daar kunnen supporters van het Nederlands elftal het opnemen tegen de esporter van PSV.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen