Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland - Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2017, 11:45

De OranjeLeeuwinnen starten hun WK-kwalificatietoernooi tegen Noorwegen. De laatste ontmoeting werd op het EK door Nederland met 1-0 gewonnen. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen starten hun WK-kwalificatietoernooi dinsdag om 19.00 uur in Groningen tegen Noorwegen. Het wordt zowel in als rond het stadion erg druk (de wedstrijd is al weken uitverkocht) en we adviseren je dan ook ruim op tijd aanwezig te zijn.

Zo kom je ook direct in de Oranjestemming, want we organiseren van tevoren een Oranjeparade en Oranje Fanzone. Natuurlijk willen we onze OranjeLeeuwinnen met z’n allen naar de overwinning schreeuwen. Kom dus in het Oranje en oefen alvast je aanmoedigingen. Want samen zijn we sterk! Tot dinsdag, op naar een mooie Oranjedag! #Samensterk.

Reisinformatie

Openbaar vervoer

Het Noordlease stadion van FC Groningen is uitstekend met het Openbaar Vervoer (OV) te bereiken. NS station Europapark ligt op nog geen vijf minuten lopen en ook met de bus is het stadion goed te bereiken. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid raden we je aan om met het OV te komen.

Openbaar vervoer Openbaar vervoer Bekijk hier de makkelijkste route met het openbaar vervoer.

Eigen vervoer

Parkeerinformatie
Kom je met de auto of touringcar? Volg dan de bewegwijzering en parkeer op de aangegeven parkeerterreinen in de buurt van het stadion:

Auto
P3 - Deze parkeerplaats ligt op vijf minuten lopen van het stadion. Het parkeertarief is €5,-. Let op: P1, P2 en P Menzis zijn alleen toegankelijk voor genodigden met een parkeerkaart, P4 is alleen voor touringscars.

P&R Haren en P&R Hoogkerk 
Tussen deze P&R’s en het stadion rijden vanaf 17.30 uur pendelbussen, deze pendelbussen zetten je af bij station Europapark. Vanaf hier is het nog een kleine vijf minuten lopen naar het stadion. De pendelbussen blijven tot één uur na de wedstrijd rijden (21.45 uur).

Fiets
Ook met de fiets is het stadion bereikbaar. Je kunt zowel bij het stadion als bij station Europapark je fiets kwijt in de fietsenrekken.

Touringcar
Touringcars kunnen gratis parkeren op P4. P4 is te bereiken via de afslag Haren op de A28, door Haren naar Waterhuizen, de Oude Winschoterweg, richting Duinkerkenstraat, Antwerpenweg naar de Gideonweg. Kom je vanaf de A7 neem dan de afslag Westbroek/ Euvelgunne, via de Europaweg afslag Oude Winschoterweg naar de Duinkerkenstraat. 

Fanactiviteiten

De Oranjeparades waren bij het EK een groot succes en ook bij deze wedstrijd wordt een Oranjeparade georganiseerd. We verzamelen om 16:30 uur op het Stationsplein (bij NS station Groningen-Centraal). Vertrek naar het stadion is om 16:50 uur, uiteraard rijdt de Oranjebus voorop! Tip: ga eerst de binnenstad in of parkeer je auto vroeg en kom vanaf het stadion met de trein (drie minuten). 

De Oranjeparades waren bij het EK een groot succes en ook bij deze wedstrijd wordt een Oranjeparade georganiseerd.

Bij het stadion kom je in de stemming op de Oranje Fanzone. Maak een foto met de EK-beker, neem het op tegen pannakoning Jeand, laat je schminken en ontmoet Dutchy. Ook kun je hier iets eten en drinken en is de KNVB-shop aanwezig met merchandise. De Oranje Fanzone gaat om 17.00 uur open, het stadion om 17.30 uur.

Print je tickets

Heb je jouw tickets online gekocht? Print dan voordat je op weg gaat je tickets. Alleen met een geprint ticket op A4-formaat heb je toegang tot het stadion. Een ticket op een smartphone kan niet gescand worden en geeft dus géén toegang. 

Stadioninformatie

  • Tijdens de wedstrijd kun je in het stadion bij de verschillende verkooppunten terecht voor frisdranken, koffie en thee. Ook zijn er snacks zoals diverse warm en koud belegde broodjes en andere lekkernijen.
  • In en rondom het stadion kun je contant betalen bij de horecapunten op de omloop. Alleen bij enkele punten kan er ook met pin betaald worden.
  • Op de website van FC Groningen vind je een plattegrond van het stadion. Bij het stadion staan ook vrijwilligers die je de weg kunnen wijzen naar de juiste ingang.
  • Roken en alcoholgebruik zijn verboden in en rondom het stadion.
  • Confetti en toiletrollen zijn als sfeermateriaal niet toegestaan. Spandoeken en vlaggen van max 1 m2 zijn toegestaan. Bij grotere sfeermaterialen dient deze geïmpregneerd te zijn en een certificaat getoond te worden.  

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen