Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kaarten voor Nederland-Noorwegen nu verkrijgbaar

KNVB Media
KNVB Media
5 september 2017, 17:15

Shanice van de Sanden in extase na haar winnende EK-treffer tegen Noorwegen. - Foto: KNVB Media

De kaartverkoop voor de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Noorwegen is van start gegaan. De kersverse Europees kampioen opent de kwalificatiereeks voor het WK in 2019 op dinsdag 24 oktober in het stadion van FC Groningen.

De toegangsprijs voor losse kaarten voor de kwalificatiewedstrijden van de OranjeLeeuwinnen is € 10,-. Groepen vanaf acht personen betalen een actietarief van € 6,- per ticket.

Regel jouw tickets! Regel jouw tickets! Regel nu online jouw tickets voor het WK-kwalificatieduel Nederland-Noorwegen in Groningen.

Op herhaling

Na het onvergetelijke EK-sprookje van afgelopen zomer beginnen de Oranjevrouwen weer aan een nieuw avontuur. Dat moet over twee jaar leiden naar de mondiale eindronde in Frankrijk. In Noorwegen, de wereldkampioen van 1995, treft Oranje meteen een zware tegenstander. Half juli opende Nederland namelijk het EK in Utrecht met een 1-0 zege op de Scandinavische vrouwen, dankzij de winnende goal van Shanice van de Sanden.

Ook in de kwalificatiereeks voor het vorige WK stonden beide landen tegenover elkaar. De thuiswedstrijd in 2013 in Volendam ging met 1-2 verloren, maar een jaar later stond Oranje op Noorse bodem aan de goede kant van de score: 0-2. Mede door die zege stroomde Nederland door naar de play-offs waarin het zich voor het eerst in de historie voor het WK plaatste.

Nieuwe status

Jackie Groenen is in het EK-duel met Noorwegen Nora Holstad Berge te slim af.

Ook in Frankrijk wil Oranje natuurlijk van de partij zijn, zeker met de nieuwe status van Europees kampioen. In Groningen kan de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman een eerste, heel belangrijke stap zetten. Met de steun en het enthousiasme van het publiek gaan Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jackie Groenen en al die andere EK-sterren op jacht naar de eerste kwalificatiepunten.

Nederland-Noorwegen in stadion van FC Groningen (aftrap 19.00 uur) wordt de 24e ontmoeting tussen beide landen. In het verleden was Nederland vijf keer de sterkste, zes duels eindigden in een gelijkspel en in twaalf interlands stapten de Noorse vrouwen als winnaar van het veld.

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen