Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Topavond bij de Leeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
19 september 2015, 11:00

Foto:

Twintig meiden van Sportclub Brummen en Oeken hadden donderdag de avond van hun leven, bij de interland van de OranjeLeeuwinnen tegen Belarus.

De meiden van de groep van 114 leden – inclusief jongens en ouders – mochten voor het oefenduel de vlaggen het veld op dragen. Een indrukwekkende gebeurtenis voor de vrouwenfans, maar sommigen van hen vielen nog meer met hun neus in de boter.

Zoals Carmen, misschien wel de kleinste grootste fan. Van haar zelf gespaarde geld had ze eerder al het shirt van haar favoriete speelster Vivianne Miedema gekocht, en even leek ze de spits van het Nederlands vrouwenelftal niet goed te kunnen zien omdat ze aan de andere kant van het veld stond.

Niet groot,wel slim

Maar wie niet groot is, moet slim zijn. Dus vroeg de supporter aan een suppoost of ze even naar de tribune aan de overkant mocht, waarna ze korte tijd later terug kwam – met de handtekening van Miedema op haar shirt.

Ook haar moeder keek terug op een geweldige avond. Zij roemde vooral het spontane en oprechte contact tussen speelsters en fans. ,,Het feit dat de meiden zo'n aandacht aan de fans schenken na de wedstrijd, dat maakt het allemaal nog toegankelijker en leuker, en geeft de meisjes een boost van jewelste”, aldus Natasja van Hierden, die tevens coördinator Meisjes Voetbal bij Sportclub Brummen is.

Sinds dit seizoen werken Brummen en Oeken samen op het gebied van meisjesvoetbal. Dit was hun ‘aftrap’ van het nieuwe seizoen.

Wil jij ook een keer met je team of vereniging naar een wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen? Houd de website van OnsOranje en de Facebookpagina van de OranjeLeeuwinnen goed in de gaten! Want daar maken we als eerste de nieuwe wedstrijden bekend


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen