Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kaartverkoop EK2016 van start

KNVB Media
KNVB Media
9 juni 2015, 10:12

Foto: KNVB

De kaartverkoop voor EURO2016 is op 10 juni gestart, exact een jaar voordat het toernooi op 10 juni 2016 in Frankrijk losbarst en duurt tot en met de finale op 10 juli. Voor het eerst in de geschiedenis doen 24 landen mee. Er wordt gespeeld in 10 verschillende stadions.

Per wedstrijd zijn 4 prijscategorieën beschikbaar. De goedkoopste tickets voor de groepswedstrijden en achtste finales kosten € 25,-. Ook voor de finale zijn er tickets onder € 100,- verkrijgbaar. Voor het hele toernooi zijn bijna 2,5 miljoen tickets te verkrijgen. Hiervan is ruim 75% bestemd voor neutraal publiek en supporters van de deelnemende landen. Er zijn twee verkoopfases: voor neutraal publiek en voor fans van de 24 deelnemende landen.

Loting

De eerste en enige fase van kaartverkoop voor neutraal publiek loopt van 10 juni t/m 10 juli 2015. Hiervoor zijn 1 miljoen tickets beschikbaar. Tickets kun je aanvragen via EURO2016.com en worden aangevraagd voor een datum en speelstad. De landen die de betreffende wedstrijd spelen, worden pas na de loting op 12 december bekend. Indien voor een bepaalde wedstrijd meer tickets zijn aangevraagd dan beschikbaar, dan zal UEFA een loting uitvoeren. Hierbij maakt het niet uit of je als eerste of laatste een aanvraag hebt ingediend. In augustus wordt elke aanvrager door UEFA geïnformeerd. Indien tickets worden toegewezen, dan betreft dit vakken voor neutraal publiek.

Indien Nederland zich plaatst, dan zal na de loting de kaartverkoop voor de wedstrijden van het Nederland elftal en de Nederlandse vakken starten. Alleen personen in het bezit van een Oranje ClubCard kunnen tickets aanvragen en worden persoonlijk over de aanvraagprocedure geïnformeerd. Alleen voor wedstrijden waar de vraag groter is dan het aanbod wordt geloot. Deze loting zal door OnsOranje worden uitgevoerd en is gebaseerd op het aantal verzamelde punten. Hoe meer punten verzameld tijdens de gespeelde wedstrijden in de kwalificatieperiode, hoe groter de kans op toewijzing van tickets. Meer informatie vind je hier.

Heb je nog geen Oranje ClubCard?

Deze kun je hier aanvragen. Naast de mogelijkheid om het EK bij te wonen krijg je voorrang en korting op alle thuiswedstrijden van het Nederlands elftal en op KNVBshop.nl. Verder heb je exclusieve toegang tot de verkoop voor uitwedstrijden en kun je aan unieke fanactiviteiten en exclusieve acties deelnemen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen