Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjefantest: welke fan ben jij?

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2014, 18:48

Foto:

Fans kunnen met de nieuwe KNVB Oranjefantest uitzoeken welk type fan ze zijn. Er zijn verschillende soorten Oranjefans, met ieder verschillende karakters en een andere motivatie om het Nederlands elftal te volgen. Uit onderzoek van de KNVB en OnsOranje in samenwerking met Blauw Research onder ruim 2.000 respondenten blijkt dat 21% Oranje volgt voor de gezelligheid, terwijl 7% van de Oranjefans te typeren is als de ultieme voetbalfan.

Typen Oranjefans
Uit het onderzoek komen zes typen Oranjefans naar voren. De grootste groep fans valt in de categorie ‘gezellig in huis’ (21%). Deze fans volgen het Nederlands elftal vooral bij eindtoernooien, bezoeken geen wedstrijden in het stadion en kijken voor de gezelligheid. De op een na grootste groep vormen de ‘kritische liefhebbers’ (17%). De kritische liefhebber volgt het Nederlands elftal vaak het hele jaar door en concentreert zich op de wedstrijd, maar doet niet mee aan de oranjegekte.
 
De categorie ‘Hup Holland’ is met 15% ook goed vertegenwoordigd onder de fans. Deze fans laten zien dat ze Oranjefan zijn. Het Oranjegevoel en het als één man achter Oranje staan is voor deze fans het belangrijkste. Feestvierders vormen 9% van de fans. De feestvierder is fan vanwege de gezelligheid rond de wedstrijden en volgt Oranje tijdens eindtoernooien. 7% van de Oranjefans wordt gevormd door de ‘ultieme voetbalfans’. De ultieme voetbalfan houdt van voetbal, volgt het Nederlands elftal op de voet en ziet voetbal als de ultieme vorm van ontspanning. Tot slot kijkt 5% van de Oranjefans naar het Nederlands elftal, omdat de kinderen dat leuk vinden.

Nationale Oranjefantest
Met de Oranjefantest kunnen fans nu zelf ontdekken welk type fan zij zijn. Aan de hand van een korte test weet iedereen na een paar minuten of ze behoren tot bijvoorbeeld de feestvierders of de kritische liefhebbers. Fans kunnen de test hier doen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen