Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

‘Hoe zit dat met die drinkpauze?’

KNVB Media
KNVB Media
30 juni 2014, 13:26

Foto:

De wereld volgt het WK op de voet en 'googelt' zich suf. Welke trends zijn hierin zichtbaar en wat wordt het meest gezocht?

De televisiekijkers keken zondag raar op. Zowel in de eerste als de tweede helft werd het spel stilgelegd zodat de spelers konden drinken. Het gaf iedereen de kans om massaal te googelen op ‘drinkpauze’. Dit gebeurde zelfs drie keer meer dan ‘winnende doelpunt Huntelaar’, terwijl dat na afloop van de wedstrijd toch het gesprek van de dag was.

Voor de Mexicanen was het duel tegen Nederland vooral een déjà vu van de groepswedstrijd tijdens het WK in 1998. Mexico kwam toen in de slotfase terug tot 2-2. Mexico zocht zondag tijdens de wedstrijd massaal naar deze bijzondere prestatie.

Voor de rest van de wereld was Mexico de meest interessante ploeg. 58 procent van de aan deze wedstrijd gerelateerde zoekopdrachten ging naar Mexico, ‘slechts’ 42 procent naar Nederland. Waarschijnlijk hield men tijdens het duel rekening met een verrassing van de Mexicanen en werd de ploeg bestudeerd met het oog op de kwartfinale.

Stemming

Op basis van Google-plus is ook de stemming in beide landen te meten. Nederland is momenteel ‘opgewonden’. In Mexico overheerst de trots. De meest gestelde vraag in ons land is waar het doelpunt van Wesley Sneijder terug te vinden is. Ook willen wij weten waarom Huntelaar niet meer wedstrijden heeft gespeeld en of de ernst van de blessure van Nigel de Jong al bekend is.

De Mexicanen wilden vooral weten welk weer het was in Fortaleza en hoe het doelpunt van Giovani dos Santos is terug te kijken.

Uiteraard was Arjen Robben weer de blikvanger. De wereld zocht massaal naar hem. Miquel Layum, de opkomende verdediger, was de meest gegoogelde speler van Mexico.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen