Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spitse tegen debutanten: 'Genieten en doen wat je bij je club ook doet'

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2021, 23:15

De zes debutanten tegen Japan op een rij. Vlnr: Van Diemen, Olislagers, Levels, Doorn, Lorsheyd en Dijkstra. - Foto: KNVB Media

Liefst zes speelsters maakten maandagavond hun debuut voor het Nederlands vrouwenelftal. De nieuwe generatie internationals hield het sterke Japan knap op 0-0. Zowel recordinternational Sherida Spitse als Mark Parson keken met trots naar de strijdlust van de kersverse OranjeLeeuwinnen.

De wedstrijd tegen Japan riep bij Sherida Spitse herinneringen op aan haar eigen debuut. "Ik ben zelf ook zo jong geweest natuurlijk", zegt de recordinternational na afloop voor de camera's van de NOS. Van te voren proberen je ze gerust te stellen. Ga genieten en doe lekker wat je bij je club ook doet. Maar ik weet ook dat als je op het veld staat de zenuwen door je lijf gieren. Dan moet je dat eerste duel winnen om er door heen te komen." 

Spitse deed zelf nog een half uur mee. Ze was duidelijk hoorbaar in het Cars Jeans Stadion in Den Haag om het elftal te coachen en het gelijkspel tegen Japan over de streep te trekken. "Een knap resultaat voor een team dat voor het eerst met elkaar speelt. Natuurlijk was het soms onwenning en kwamen we bijna niet bij de goal, maar ik ben trots op de strijd die ze hebben geleverd."

— Mark Parsons startte tegen Japan met vier debutanten in de achterhoede. 

Moed en karakter

Dat was bondscoach Mark Parsons ook. Hij durfde het aan om met vier debutanten in de achterhoede te starten. "Ze hebben me niet verrast want ik wist dat de groep dit in zich had. En ik ben blij dat ze het hebben laten zien tegen een sterke en goed voetballende ploeg als Japan."   

Parsons sprak met een schorre stem van het vele coachen langs de lijn. "We hebben laten zien waar deze selectie voor staat. Het is een groep met veel persoonlijkheid, moed en karakter. Dat maakt me gelukkig en trots.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen