Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mark Parsons: 'Mentaliteit getoond op moeizame avond'

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober, 22:15

Mark Parsons vond dat zijn ploeg op mentaliteit de wedstrijd heeft gewonnen. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen speelden dinsdag niet hun beste wedstrijd tegen Wit-Rusland (0-2 winst), maar Mark Parsons kon zijn ploeg toch een compliment geven. De bondscoach was blij dat zijn ploeg op mentaliteit en met veel energie de drie punten over de streep heeft getrokken.

"Wit-Rusland steeg boven zichzelf uit en wij bleven juist onder ons niveau. Dan krijg je een moeilijke avond", sprak Parsons voor de camera van de NOS. "Het is dan de kunst om toch de juiste energie in de wedstrijd te leggen, mentaliteit te tonen en te zoeken naar andere oplossingen om het verschil te maken. Ik ben blij dat dit is gelukt."

Uiteindelijk brak Lieke Martens met een doelpunt in de zeventigste minuut de ban. "Dit is wat speciale speelsters doen en Lieke is speciaal."

Geduld bewaard

Te vaak verloren wij de duels of speelden de bal niet goed in. We mogen veel meer van elkaar eisen

Martens was zelf ook blij met haar goal en de drie punten, maar beseft dat het de volgende keer beter moet. "Ik heb misschien wel tien keer op doel geschoten. Dan is één uit tien natuurlijk niet veel. We speelden niet onze beste wedstrijd. Te vaak verloren wij de duels of speelden de bal niet goed in. We mogen veel meer van elkaar eisen. Gelukkig hebben we ons geduld bewaard. Dan weet je dat die treffer uiteindelijk wel valt."

Daniëlle van de Donk sprak ongeveer dezelfde woorden. "Bijna niks ging gemakkelijk vanavond. Te vaak gingen de aanvallen mis in de eindfase, dat is zonde. We hebben dus nog genoeg om aan te werken. Gelukkig is het met elkaar gelukt om alsnog de wedstrijd te winnen."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen