Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een elftal feiten over Wit-Rusland – OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober, 9:00

Zijn de OranjeLeeuwinnen weer net zo op schot als vrijdag tegen Cyprus? - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen treffen dinsdag Wit-Rusland in de WK-kwalificatie. De aftrap in Minsk is om 20.00 uur. Met deze elftal feiten ben je optimaal voorbereid om de wedstrijd te kijken.

 • Nederland is na de 0-8 overwinning vrijdag op Cyprus koploper in groep C van de WK-kwalificatie. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van bondscoach Mark Parsons zeven punten. Vorige maand begon Nederland de WK-kwalificatie met een 1-1 tegen Tsjechië. Dit land ging vrijdag verrassend met maar liefst 4-0 onderuit tegen IJsland. De voorsprong op nummer twee Tsjechië bedraagt daarom drie punten.
   
 • Wit-Rusland kwam pas één keer in actie. In eigen huis won de ploeg met 4-1 van Cyprus. De ploeg van Ruslan Kameisha bezet hiermee de derde plaats in de poule.
   
 • Op de FIFA-lijst staat Nederland op de vierde plaats. Wit-Rusland bezet de 53ste positie.
   
 • De landen stonden vier keer eerder tegenover elkaar. Drie keer won Nederland. Eén keer werd het gelijk; op 21 november 2009 eindigde het WK-kwalificatieduel in 1-1. Renée Slegers maakte in het thuisduel de enige treffer. Negen maanden later maakte Nederland dit goed met een 0-4 uitzege.

Renée Slegers maakte in 2009 de enige Nederlandse treffer.

 • Tijdens het treffen met Wit-Rusland in 2009 maakte Kika van Es haar debuut. Inmiddels heeft zij 72 interlands achter haar naam staan.
   
 • Nederland trof Wit-Rusland voor de eerste keer op 20 september 2000. Tijdens een drielandentoernooi won Oranje met 6-2. Jessica Torny, de huidige assistent-bondscoach scoorde toen drie keer.
   
 • Op 17 september 2015 wonnen de OranjeLeeuwinnen het oefenduel tegen Wit-Rusland met maar liefst 8-0. Lieke Martens, Vivianne Miedema en Sherida Spitse scoorden twee keer. Ook Daniëlle van de Donk was trefzeker. Svetlana Astashova maakte een eigen doelpunt.

Vivianne Miedema in het duel tegen Wit-Rusland in 2015.

 • De OranjeLeeuwinnen speelden nog niet eerder in het Dynamo stadion in Minsk. Het Nederlands elftal (mannen) wel: vier keer. Oranje won twee keer, maar verloor ook twee duels.
   
 • De Nederlandse vrouwen kwamen drie keer eerder op 26 oktober in actie. Steeds werd er gewonnen. In 1974 klopte Nederland Zwitserland met 1-0. Elf jaar later won Oranje met 3-5 in Frankrijk. In 2013 won de ploeg met maar liefst 0-7 op bezoek in Portugal.
   
 • Vivianne Miedema komt dinsdag niet in actie. De Arsenal-aanvaller krijgt na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus rust vanwege haar drukke schema. De spits is niet meegereisd naar Minsk.
   
 • De wedstrijd Wit-Rusland is dinsdag rechtstreeks te zien op NPO3. De voorbeschouwing begint om 19.27 uur. De aftrap is om 20.00 uur. Ook op NOS.nl kun je de wedstrijd volgen via deze livestream.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen