Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jill Roord: 'Lastig om hier voldoening uit te halen'

KNVB Media
KNVB Media
22 oktober, 23:00

Jill Roord scoorde drie keer, maar vond het vervelend voetballen tegen Cyprus. - Foto: KNVB Media

Jill Roord was vrijdag met drie treffers de uitblinker tijdens de 0-8 overwinning van de OranjeLeeuwinnen op IJsland. Desondanks had ze niet alleen maar genoten van de wedstrijd.

"Natuurlijk ben ik heel blij met de overwinning en mijn drie goals, maar tegen zo'n land is het natuurlijk heel vervelend voetballen", sprak ze na afloop voor de camera van de NOS. "Ze staan alleen maar achterin, er is weinig ruimte. Wat dat betreft was het een irritante wedstrijd. Het is lastig om daar voldoening uit te halen. 0-8 is een mooi resultaat, maar de dubbele cijfers hadden we misschien ook wel kunnen halen."

Score

We moeten gewoon tevreden zijn, afvinken en weer door

Joëlle Smits is het daarmee eens. "We speelden soms slordig en in een iets te laag tempo. De score had daarom hoger uit kunnen vallen. Maar we moeten gewoon tevreden zijn. We hebben ruim gewonnen, afvinken en weer door."

Als invaller maakte ze de 0-7. Het was haar eerste goal voor de OranjeLeeuwinnen. "Je hoopt natuurlijk dat je een kans krijgt om te spelen. Tegen een mindere tegenstander weet je dat je extra veel kans hebt om een goaltje mee te pikken. Ik ben blij dat dit is gelukt."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen