Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een elftal feiten over de OranjeLeeuwinnen – Brazilië

KNVB Media
KNVB Media
23 juli, 14:30

Vivianne Miedema in actie tijdens Nederland - Brazilië op 4 maart 2020. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagmiddag om 13.00 uur hun tweede wedstrijd tijdens de Olympische Spelen. In Rifu is Brazilië de tegenstander. Met een elftal feiten over deze wedstrijd ben je optimaal voorbereid!

 • Niet alleen de OranjeLeeuwinnen (10-3 winst tegen Zambia) kenden een vliegende start van het Olympische toernooi. De Brazilianen wonnen met maar liefst 5-0 van China.
   
 • Spits Marta maakte tijdens dit duel twee treffers. Hiermee is ze de eerste speelster die heeft gescoord tijdens vijf Olympische toernooien op rij. In totaal heeft ze 12 Olympische treffers op haar naam staan. Ze heeft nog maar twee goals nodig om het ‘all-time-record’ van haar landgenoot Cristiane te evenaren!

Spits Marta is op recordjacht tijdens haar vijfde Olympische Spelen.

 • Bijzonder is ook de aanwezigheid van haar 43-jarige ploeggenoot Formiga. De speelster van Sao Paolo is bezig aan haar zevende (!) Olympische Spelen. Tegen China kwam ze 72 minuten in actie.
   
 • Brazilië is de hoogstgeplaatste tegenstander op de FIFA-wereldranglijst in de poule van Nederland. De ploeg staat op de zevende plaats. China bezet de 14e plaats, terwijl Zambia de nummer 104 is van de wereld.
   
 • Nederland wist Brazilië nog nooit te verslaan. Van de vijf ontmoetingen verloor de ploeg er drie, altijd met één doelpunt verschil. Twee keer werd het gelijk.
   
 • Bondscoach Sarina Wiegman was aanwezig bij vier van de vijf ontmoetingen. In 1988 en 1997 kwam ze in actie als speelster. In 2014 was ze de assistent-coach en in 2020 de bondscoach.
   
 • De meest recente ontmoeting van 4 maart 2020 is de beste graadmeter voor de verhoudingen. Tijdens het Tournoi de France werd het 0-0. Nederland speelde dat toernooi alle drie de wedstrijden gelijk en eindigde daarmee als tweede. Brazilië eindigde samen met Canada op de gedeelde derde plaats. De ploeg speelde twee keer gelijk en verloor met 1-0 van Frankrijk.

De samenvatting van de OranjeLeeuwinnen - Brazilië op 4 maart 2020.

 • Het duel vindt net als woensdag tegen Zambia plaats in het Miyagi Stadion. Normaal gesproken biedt dit stadion plaats aan 48.000 toeschouwers. Vanwege de coronamaatregelen is publiek bij de Spelen van Tokyo niet toegestaan. De uitzondering is echter het Miyagi Stadion, aangezien de stad Rifu buiten de regio ‘Groot-Tokyo’ ligt. Maximaal 10.000 Japanners mogen daarom naar binnen.
   
 • Lieke Martens staat voor een mooie mijlpaal. Wanneer zij tegen Brazilië in actie komt, speelt ze haar 125ste interland. Ze komt daarmee op gelijke hoogte met Loes Geurts.

Renate Jansen kan zaterdag haar 50ste interland voor de OranjeLeeuwinnen spelen.

 • Renate Jansen kan zaterdag voor de 50ste keer voor Nederland in actie komen.
   
 • De wedstrijd is zaterdag live te zien bij de NOS op NPO1. De voorbeschouwing begint om 12.45 uur. Ook Eurosport zendt het duel rechtstreeks uit, net als alle overige sporten.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen