Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen, KNVB en Elize lanceren Olympische videoclip

KNVB Media
KNVB Media
17 juli, 12:00

‘Shoot Me Down’ (Light it up)’ is het officiële anthem voor de Olympische campagne van de speelsters van bondscoach Sarina Wiegman. - Foto: KNVB Media

Komende week zullen de OranjeLeeuwinnen voor het eerst aftrappen op de Olympische Spelen en vandaag lanceren zij samen met de KNVB en zangeres Elize een speciale videoclip bij het nummer ‘Shoot Me Down’ (Light it up)’. Het nummer van Elize is hiermee het officiële anthem voor de Olympische campagne van de speelsters van bondscoach Sarina Wiegman.

Elize feat. OranjeLeeuwinnen - Shoot Me Down (Light It Up) 

Roots

Het nummer is onderdeel van de KNVB-campagne ‘Light It Up’ die de OranjeLeeuwinnen moet ondersteunen op weg naar goud tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De campagne startte met de bekendmaking van de Olympische selectie die eind juni werd gepresenteerd met de hulp van speelsters van de oud-amateurclubs van de Leeuwinnen. Eind mei bracht Elize (Elise van der Horst) al een eerste versie van het nummer ‘Shoot Me Down (Light it up)’ uit. Speciaal voor de OranjeLeeuwinnen is nu een ‘extended version’ van het nummer uitgebracht samen met de videoclip waarin de speelsters een belangrijke rol spelen.

Roots van de Leeuwinnen Roots van de Leeuwinnen De selectie voor Tokio 2021 werd bekendgemaakt met jeugdspelers van de oud-amateurclubs van de Leeuwinnen.

Light it up

“Shoot Me Down (Light it up) is een nummer dat gaat over sterke en krachtige vrouwen en het vieren van successen. Toen ik dit nummer wilde uitbrengen moest ik gelijk denken aan de OranjeLeeuwinnen”, aldus Elise. “Het nummer sluit perfect aan bij hoe de OranjeLeeuwinnen de afgelopen jaren hebben gepresteerd en zich hebben gepresenteerd. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze bijdrage mag leveren aan hun Olympische campagne en hopelijk hun weg naar het goud.”

De track en de titel zijn de komende tijd terug te zien en horen bij diverse contentuitingen van de OranjeLeeuwinnen, waaronder een speciale activatie op het OnsOranje TikTok-account.

— 'Het nummer sluit perfect aan bij hoe de OranjeLeeuwinnen de afgelopen jaren hebben gepresteerd en zich hebben gepresenteerd.'

Olympische Spelen

De OranjeLeeuwinnen nemen dit jaar voor de eerste keer deel aan de Olympische Spelen. In Tokio zijn de speelsters in de groepsfase ingedeeld bij Zambia, China en Brazilië. Het toernooi start voor de OranjeLeeuwinnen op woensdag 21 juli met een wedstrijd tegen Zambia in het Miyagi Stadion. De aftrap is om 13:00 uur (Nederlandse tijd).

Speelschema Olympische Spelen Speelschema Olympische Spelen Ga naar het speelschema van de OranjeLeeuwinnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen