Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen: 'uitzwaaitraining' in plaats van interland

KNVB Media
KNVB Media
29 juni, 17:00

Helaas geen uitzwaaiwedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen, maar wel een open training met 1.000 fans. - Foto: KNVB Media

Oranjefans kunnen zaterdag 3 juli tijdens de laatste training op Nederlandse bodem de OranjeLeeuwinnen uitzwaaien en succes wensen met de Olympische Spelen in Tokio. De voor 1.000 fans toegankelijke training op de KNVB Campus in Zeist begint om 11.00 uur.

We hebben er na de afzegging van Zuid-Afrika alles aan gedaan om een geschikt alternatief te vinden, maar helaas.

Aanvankelijk zou de Olympische selectie van bondscoach Sarina Wiegman komende zaterdag een oefeninterland spelen tegen Zuid-Afrika. Vanwege meerdere coronabesmettingen moest het Zuid-Afrikaanse team een streep zetten door de trip naar Nederland en de geplande oefeninterland. Omdat de speeldatum niet op de officiële FIFA-speeldagenkalender staat en het in de meeste landen zomerstop is, bleek het niet mogelijk op korte termijn nog een andere, passende opponent te vinden.

Bondscoach Sarina Wiegman: “Het is super jammer dat we zaterdag geen interland spelen. We hebben er na de afzegging van Zuid-Afrika alles aan gedaan om een geschikt alternatief te vinden, maar helaas. Het is in sportief opzicht een aderlating, omdat Zuid-Afrika natuurlijk een perfecte sparringpartner was met het oog op onze eerste groepswedstrijd in Tokio tegen Zambia. Verder keken we er allemaal ontzettend naar uit om voor het eerst in bijna twee jaar weer in een vol stadion te spelen, de energie van onze fans van dichtbij te voelen en dat gevoel mee te nemen naar de Spelen. Mooi dat we zaterdag toch nog iets voor een deel van de Oranjefans kunnen doen."

Lol met de Leeuwinnen op de training.

Training: coronatoegangsbewijs noodzakelijk

Voor de ontmoeting met Zuid-Afrika in het stadion van PEC Zwolle waren al zo’n 8.000 tickets verkocht. Fans die een kaartje hadden bemachtigd, krijgen hun geld terug. Kopers van een kaartje voor Nederland-Zuid-Afrika worden bovendien persoonlijk geïnformeerd over hoe ze bij de 'uitzwaaitraining' aanwezig kunnen zijn. Om de open training te bezoeken is het sowieso noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs (negatief coronatestbewijs of vaccinatiebewijs) te tonen.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen