Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een elftal feiten over OranjeLeeuwinnen - Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
15 juni, 8:00

Vivianne Miedema scoorde voor Nederland tijdens de laatste ontmoeting met Noorwegen in 2018. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen spelen dinsdagavond de oefeninterland tegen Noorwegen. De aftrap in Enschede is om 18.00 uur. Kom alvast in de stemming met een elftal feiten op een rijtje.

 • Bondscoach Sarina Wiegman kwam als speelster zeven keer in het veld tegen Noorwegen. Eén wedstrijd leverde een overwinning op, drie keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel en drie duels gingen verloren. Als bondscoach is ze succesvoller tegen de Noren. Drie ontmoetingen leverden twee overwinningen en een nederlaag op.
   
 • De OranjeLeeuwinnen speelden drie keer eerder in Enschede. Tijdens WEURO 2017 wonnen de Oranjevrouwen de halve finale en finale van respectievelijk Engeland (3-0) en Denemarken (4-2). De eerste ontmoeting in Enschede vond plaats in 2001. In het (toen nog) Arke Stadion verloor Nederland de WK-kwalificatiewedstrijd met 0-3 van Duitsland.
   
 • De Oranjevrouwen kwamen één keer eerder in het veld op 15 juni. Tijdens het WK 2019 in Frankrijk versloegen de Leeuwinnen in de groepsfase Kameroen met 3-1.

De basiself van het team dat precies twee jaar geleden Kameroen versloeg op het WK.

 • Wanneer Stefanie van der Gragt in actie komt tegen Noorwegen speelt ze haar 75ste interland. Ze maakte haar debuut op 8 maart 2013 tegen Zwitserland (1-1).
   
 • Lieke Martens is nog steeds één doelpunt verwijderd van de mijlpaal van vijftig treffers voor de OranjeLeeuwinnen. Haar eerste doelpunt maakte ze tegen Italië op 28 februari 2012. Ze scoorde het meest tegen Japan (6).
   
 • Daphne van Domselaar en Barbara Lorsheyd kunnen dinsdag hun debuut maken voor de OranjeLeeuwinnen.
   
 • De scheidsrechter van dienst, Ainara Acevedo Dudley, heeft de OranjeLeeuwinnen nog niet eerder gefloten.
   
 • Nederland heeft een negatieve balans tegen Noorwegen. Van de 25 wedstrijden wonnen de OranjeLeeuwinnen slechts zes keer. Dertien keer was Noorwegen de beste. Zes keer werd het gelijk. Het doelsaldo is logischerwijs ook in het voordeel van Noorwegen: 18-42.

Stefanie van der Gragt kan haar 75ste interland spelen tegen Noorwegen.

 • Op 1 oktober 1997 boekte Noorwegen de grootste overwinning op Nederland: 6-1. Sandra Roos scoorde voor de OranjeLeeuwinnen in dit WK-kwalificatieduel.
   
 • Nederland is aan een inhaalrace bezig tegen Noorwegen. Van de laatste zes confrontaties wonnen de Leeuwinnen vier keer. De laatste keer was op 24 oktober 2017: 1-0. Vivianne Miedema maakte toen de enige treffer van dit WK-kwalificatieduel.
   
 • Tijdens de laatste ontmoeting won Noorwegen. Op 4 september 2018 werd het in Oslo 2-1 voor de Noren. Miedema scoorde voor Nederland.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen