Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Italië en Noorwegen sparring-partners OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
25 mei, 16:00

De Oranjevrouwen bereiden zich voor op de Olympische Spelen met oefeninterlands tegen Italië en Noorwegen. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen treffen volgende maand respectievelijk Italië en Noorwegen als sparring-partners op weg naar de Olympische Spelen in Tokio. De Italiaanse voetbalvrouwen - tegenstander van Nederland in de kwartfinale van het WK 2019 - zijn op donderdag 10 juni vanaf 17.30 uur de tegenstander in het Noord-Italiaanse Ferrara.

Noorwegen is vijf dagen later - dinsdag 15 juni - in het stadion van FC Twente de volgende opponent. De aftrap in Enschede is om 18.00 uur. De OranjeLeeuwinnen speelden twee keer eerder in de thuishaven van de kersverse kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: de gewonnen halve finale en de finale van het EK 2017. Of bij het duel met de Noorse equipe eventueel (beperkt) publiek aanwezig mag zijn, wordt binnenkort besloten.

Voor vertrek naar Tokio speelt de ploeg van Sarina Wiegman zaterdag 3 juli nog een laatste wedstrijd op eigen bodem. Tegenstander en locatie van deze ‘uitzwaaiwedstrijd’ wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Oranje vs Italië

Als het op wedstrijdstatistieken aankomt, wint Italië het van Nederland. De ploegen stonden in totaal 18 keer tegenover elkaar. In acht wedstrijden waren de Azzurre sterker dan de OranjeLeeuwinnen, terwijl zes partijen in een remise eindigden. Het doelsaldo is met 16-29 ook in het voordeel van Italië. Maar de acht Italiaanse overwinningen stammen wel van vóór 2005. In de laatste zes duels, waaronder de kwartfinale van het WK 2019 (2-0 winst), wisten de OranjeLeeuwinnen vier keer te winnen en twee keer gelijk te spelen.

Oranje versloeg Italië op het WK van 2019 mede dankzij een kopgoal van Stefanie van der Gragt.

Oranje vs Noorwegen

Nederland en Noorwegen troffen elkaar 25 keer eerder. In zes wedstrijden waren de Oranjevrouwen de sterkste, dertienmaal trok de Noorse ploeg aan het sterkste eind en zes duels eindigden onbeslist. Ook het doelsaldo is met 18 tegen 42 in het voordeel van de Scandinaviërs. Het laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was op 4 september 2018, toen Noorwegen de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd met 2-1 won.

Nederland en Noorwegen troffen elkaar in september 2018 voor het laatst. In de kwalificatie voor het WK ging Oranje in Oslo met 2-1 tenonder.

 

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen