Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Martens: 'We moeten ons nu naar een hoger niveau tillen'

KNVB Media
KNVB Media
13 april, 20:15

Lieke Martens wordt door Vivianne Miedema, Merel van Dongen en Jackie Groenen gefeliciteerd met haar treffer. - Foto: KNVB Media

Nooit eerder won het Nederlands vrouwenelftal met zulke grote cijfers van Australië. De regerend Europees en vice-wereldkampioen was dinsdag in Nijmegen met 5-0 te sterk voor de nummer 7 van de FIFA-ranking. Een welkome overwinning voor de Leeuwinnen die vier dagen eerder in Spanje (1-0) nog een flinke optater kregen.

Lieke Martens reageerde uiterst nuchter op grootste winst ooit op Australië. "Een 5-0 overwinning is natuurlijk een goede uitslag, maar het moet nog wel beter. Bijvoorbeeld vaster aan de bal zijn en meer kansen creëeren. Verdedigend hebben we vandaag ook teveel weggegeven", zei de maker van de tweede goal voor de camera van Veronica.

Verdere verbetering is nodig, denkt ook Martens, wil Oranje in Tokio voor het goud gaan. "We hebben stappen gemaakt, maar je ziet ook dat andere landen zich verder ontwikkelen. We zijn nog maar een aantal korte periodes bij elkaar en daarin moeten ons naar een hoger niveau tillen. De wedstrijd vrijdag tegen Spanje is wat dat betreft echt een goede les geweest."

Middenvelder Jackie Groenen ontsnapt aan twee Australische tegenstanders.

Miedema tevreden

Oranje scoorde vijfmaal, maar vreemd genoeg ontbrak Oranjes all time topscorer Vivianne Miedema op het scorebord. Wel speelde de aanvalsleider een sterke wedstrijd en leverde ze in de eerste helft twee assists af, bij de 1-0 van Jill Roord en de 3-0 van Jackie Groenen. Miedema keek tevreden terug op het duel in de Nijmeegse Goffert. "Na afgelopen vrijdag moesten we een betere pot neerzetten en dat hebben we gedaan."

Vivianne Miedema houdt de bal onder controle.

"Als je vijf keer scoort, dan kun je daar best tevreden over zijn", ging Miedema verder. "Ook al miste Australië het halve team en was deze wedstrijd daardoor geen echte graadmeter. Vrijdag hadden we het tegen Spanje heel lastig. Vandaag hadden we het op momenten beter moeten doen."

Met het feit dat ze niet meer zo dominant is als Oranjes doelpuntenmaker heeft de 24-jarige Drentse geen moeite. "We hebben allemaal een andere rol gekregen. Ik ook. Daardoor zijn er ook meer speelsters die in de positie komen om te scoren. Hopelijk komt dat er straks op de Olympische Spelen ook uit."

5-0 tegen Australië 5-0 tegen Australië OranjeLeeuwinnen tanken vertrouwen met grootste winst ooit op Australië. Hier vind je het wedstrijdverslag.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen