Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen vervolgen ‘Road to Tokyo’ tegen Spanje en Australië

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2021, 9:15

Shanice van de Sanden viert een van haar twee goals tegen Australië in 2019. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen treffen in de voorbereiding op weg naar Tokio in Spanje en Australië opnieuw twee sterke sparring-partners. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman oefent vrijdag 9 april eerst in en tegen Spanje; vier dagen later - dinsdag 13 april om 18.30 uur - is de nationale ploeg van Australië in Nijmegen de tegenstander.

Spanje, momenteel twaalfde op de FIFA-ranking, is historisch gezien een lastig te bespelen tegenstander voor de OranjeLeeuwinnen. Van de negen duels wisten de Oranjevrouwen er slechts twee te winnen; dat lukte beide keren in 2008. In de ontmoeting, tijdens de Algarve Cup van 2019, ging Nederland met 2-0 onderuit. De aftrap in Estadio Municipal Antonio Lorenzo Cuevas in Marbella is om 19.00 uur. 

— Lieke Martens in duel met een Spaanse tegenstander tijdens de Algarve Cup in 2019.

Australië

Ook Australië maakt het Oranje traditioneel lastig: in zeven wedstrijden was er twee keer winst, werd er drie keer verloren en tweemaal eindigde het treffen onbeslist. In de laatste ontmoeting - op 1 juni 2019 - werd het in Eindhoven 3-0 voor Nederland. De goals kwamen van Shanice van de Sanden (2x) en Vivianne Miedema.

Het is de derde keer dat de Oranjevrouwen Nijmegen aandoen. De OranjeLeeuwinnen, die momenteel vierde staan op de wereldranglijst, speelden in 2014 tegen Brazilië en in 2017 tegen Ierland. Beide duels eindigden doelpuntloos. Tijdens de eerste interlandperiode van dit jaar speelde de ploeg van Wiegman respectievelijk tegen België (1-6 winst) en Duitsland (2-1 winst).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen