Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Arjan Veurink vertrekt naar Engelse voetbalbond

KNVB Media
KNVB Media
26 januari, 13:00

Arjan Veurink volgt Sarina Wiegman en treedt na de Olympische Spelen in dienst van de FA. - Foto: KNVB Media

Arjan Veurink vertrekt na de Olympische Spelen van 2021 bij de KNVB. De 34-jarige assistent-coach volgt bondscoach Sarina Wiegman naar de Engelse voetbalbond, waar Veurink eveneens als assistent aan de slag gaat.

Veurink is sinds begin 2017 de rechterhand van Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen. In die periode pakten de voetbalvrouwen de Europese titel van 2017 en in 2019 werden ze in Frankrijk vice-wereldkampioen. Eerder was Veurink hoofdcoach bij FC Twente-vrouwen. Met dit team werd hij viermaal landskampioen, veroverde hij eenmaal de KNVB Beker en was hij actief in de UEFA Women’s Champions League.

Nieuwe sterke staf

KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma - samen met algemeen directeur Jan Dirk van der Zee verantwoordelijk voor de invulling van de technische staf van het hoogste nationale vrouwenteam. "Het spreekt voor zich dat we Arjan niet graag zien vertrekken. In de ‘tandem’ met Sarina is hij de afgelopen periode uitgegroeid tot meer dan assistent. Maar we snappen ook maar al te goed dat dit voor zijn persoonlijke ontwikkeling in deze fase van zijn carrière een heel mooie kans is. Hopelijk kan het Nederlandse vrouwenvoetbal hier op langere termijn weer van profiteren. Voor ons komt er dus, naast de aanstelling van een nieuwe bondscoach, nog wel een klus bij. Iedereen begrijpt dat het een heel sterk samenhangt met het ander. De komende weken gaan we alle puzzelstukjes zorgvuldig verder leggen en zorgen dat er tijdig een sterke nieuwe technische staf staat, die na de Spelen het stokje over kan nemen."

Hoogma voegt toe: "Wat verder nog wel het vermelden waard is, is dat we als onderdeel van Arjans overstap met de Engelse bond met elkaar de afspraak hebben gemaakt om vlak voor de start van het EK 2022 in Engeland daar een oefeninterland te spelen. Hopelijk mag er tegen die tijd ook weer publiek bij zijn en wordt dat een mooi voetbalfeest."

Veurink is sinds begin 2017 de rechterhand van Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen.

Horizon internationaal verbreden

Arjan Veurink over zijn overstap: "Deze kans kon en wilde ik niet laten lopen. Ik ben de KNVB dan ook heel dankbaar dat ze me deze stap gunnen, en zich ondanks mijn nog doorlopende contract flexibel hebben opgesteld. Vanzelfsprekend zijn de klik, de rolverdeling en de samenwerking met Sarina doorslaggevend geweest om ‘ja’ te zeggen tegen deze uitdaging. Voor mijn verdere ontwikkeling als coach is dit bovendien een heel mooie mogelijkheid om m’n horizon internationaal te verbreden bij een van de meest toonaangevende voetballanden in de wereld. De afgelopen jaren waren een bijzondere aaneenschakeling van hoogtepunten, maar onze ambities zijn en blijven groot en de jacht gaat nog even door. De komende maanden moet de basis worden gelegd voor het ultieme doel: top presteren op de Spelen."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen