Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen nemen het op tegen de buren

KNVB Media
KNVB Media
20 januari, 10:00

De OranjeLeeuwinnen nemen het in februari op tegen België en Duitsland. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen nemen het in de aanstaande interlandperiode op tegen buurlanden België en Duitsland. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman speelt donderdag 18 februari om 20.00 uur eerst in Leuven tegen de Red Flames, terwijl Duitsland op woensdag 24 februari in Venlo de tegenstander is. De aftrap in De Koel is om 18.30 uur. België en Duitsland ontmoeten elkaar daarnaast zondag 21 februari in Aken.

Vorig jaar nam Nederland in het eerste interlandblok van 2020 deel aan het Tournoi de France dat de Franse voetbalbond organiseerde ter ere van 50 jaar vrouwenvoetbal in het land. In de jaren daarvoor nam Oranje in deze periode vaak deel aan de Algarve Cup. Gezien de huidige (corona)pandemie vinden alledrie de bonden het echter gepast(er) om de reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. En door de uitstekende verstandhouding tussen de KBVB, de DFB en de KNVB - onder meer door de ambitie van de drie landen om de organisatie van het WK voetbal in 2027 binnen te halen - werd het plan opgevat om gezamenlijk iets te organiseren.

'Samen tot iets moois komen'

Bondscoach Sarina Wiegman: "Ik wil allereerst nogmaals kwijt dat we heel goed beseffen hoe bevoorrecht we zijn dat we in deze tijden 'gewoon' mogen voetballen. En dit drieluik is wat mij betreft ook nog eens een prachtig voorbeeld hoe je samen, met de nodige creativiteit en flexibiliteit, tot iets moois kunt komen. Zowel sportief gezien, maar ook met oog voor de actuele toestand in de wereld. We spelen nu allemaal dichtbij huis, op rij-afstand, twee interlands tegen twee sterke en aansprekende tegenstanders. Duitsland is de nummer twee op de FIFA-ranking en echt een topland. België is altijd een stugge sterke ploeg, heeft zich al geplaatst voor het EK en is voor ons traditioneel altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Alles bij elkaar dus een heel goede aftrap van ons Olympisch jaar.”

Het is de vierde keer dat de Oranjevrouwen het stadion van VVV-Venlo aandoen. De laatste keer was op 13 september 2014, toen Portugal in een WK-kwalificatiewedstrijd met 3-2 werd verslagen. In principe worden alle duels zonder publiek gespeeld, tenzij de overheidsrichtlijnen in betreffende landen op korte termijn worden verruimd. Het treffen tussen België en Nederland is live te volgen via SBS9, terwijl Nederland-Duitsland rechtstreeks wordt uitgezonden via Veronica.

Wedstrijdschema

  • 18.02.2021: België - Nederland (Leuven, 20.00 uur)
  • 21.02.2021: Duitsland - België (Aken, aftraptijd nnb)
  • 24.02.2021: Nederland - Duitsland (Venlo, 18.30 uur)

Resultaten tegen België

31 keer gespeeld, 21 gewonnen, 5 gelijk, 5 verloren, doelsaldo 82-30.

Laatste ontmoeting: 24.07.2017, Nederland-België 2-1, EK-eindronde.

Resultaten tegen (West-)Duitsland

19 gespeeld, 2 gewonnen, 5 gelijk, 12 verloren, doelsaldo 13-47.

Laatste ontmoeting: 25.10.2016, Duitsland-Nederland 4-2, Oefeninterland.

Three Nations One Goal Three Nations One Goal In het magazine Three Nations One Goal blikken Nederland, België en Duitsland vooruit op het minitoernooi

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje en beleef Oranje thuis in AR. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen