Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een elftal feiten over de OranjeLeeuwinnen - Kosovo

KNVB Media
KNVB Media
1 december, 10:00

De OranjeLeeuwinnen wonnen het oefenduel tegen Kosovo met 0-6. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal speelt dinsdag het EK-kwalificatieduel tegen Kosovo in Breda. Er is geen publiek toegankelijk, maar gelukkig zendt Veronica de wedstrijd wel uit. De uitzending begint om 18.00 uur. De aftrap is om 18.30 uur. Hieronder een elftal feiten om alvast in de stemming te komen.

 • De OranjeLeeuwinnen zijn al geplaatst voor het EK, maar kunnen nog wel een andere missie voltooien. Bij winst op Kosovo heeft de ploeg voor het eerst een kwalificatie afgesloten zonder puntverlies!
 • Naast Nederland zijn ook Denemarken, Duitsland en Noorwegen nog zonder puntverlies in de EK-kwalificatie. De laatste twee landen kwam echter pas respectievelijk zeven en zes keer in actie.
 • Kosovo staat in groep A van de EK-kwalificatie op de vierde plaats. De ploeg won alleen van Estland (twee keer) en Turkije. Op bezoek in Turkije werd het 0-0.
 • In de EK-kwalificatie scoorde Kosovo vooralsnog vijf keer. Modesta Uka is met drie doelpunten de topscorer van de ploeg.
 • Sherida Spitse heeft nog kans op een persoonlijk succesje. Zij leidt momenteel de topscorerslijst van de EK-kwalificatie met tien treffers. Caroline Graham Hansen (Noorwegen) en Tine De Caigny (België) staan op gelijke hoogte.

Sherida Spitse ligt op koers om topscorer van de EK-kwalificatie te worden.

 • Vivianne Miedema volgt op plek vier met negen goals. Zij is echter dinsdag afwezig vanwege een heupblessure. Bondscoach Sarina Wiegman heeft Victoria Pelova als vervanger opgroepen. Ook Anouk Dekker (bovenbeen) en Loes Geurts (hersenschudding) zijn er tegen Kosovo niet bij.
 • Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk zijn de enige speelsters in de Nederlandse selectie die alle negen EK-kwalificatieduels tot nu toe in actie kwamen.
 • Scorend doen de OranjeLeeuwinnen het in deze EK-kwalificatie bijzonder goed. Na negen wedstrijden heeft de ploeg er al 42 in het netje liggen. Alleen Denemarken (48) en Duitsland (43) kunnen nog betere cijfers overleggen.
 • Mogelijk kan Nederland zijn positie in dit klassement nog versterken. Vorige maand won de ploeg immers het uitduel tegen Kosovo met 0-6. Katja Snoeijs maakte in die wedstrijd maar liefst drie treffers. Ook Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Vivianne Miedema troffen doel. Het was tot nu toe de enige keer dat de OranjeLeeuwinnen tegen Kosovo in actie kwamen.

Katja Snoeijs was met drie treffers op schot in Kosovo.

 • Om het eigen record te verbreken, moet Nederland dinsdag overigens flink wat doelpunten meer maken. Op 29 oktober 2009 won de ploeg met maar liefst 13-1 van Macedonië. Sylvia Smit maakte die dag maar liefst zes doelpunten. Ook Annemieke Kiesel-Griffioen (vier keer), Sherida Spitse, Daphne Koster en Manon Melis waren trefzeker. Afrodita Saliihi redde voor Macedonië de spreekwoordelijke eer.
 • Helaas spelen de OranjeLeeuwinnen dinsdag niet in een kolkend Rat Verlegh-stadion. Vanwege de coronacrisis is de tribune in Breda opnieuw leeg. In Breda speelde de ploeg drie keer eerder. Een oefeninterland tegen Japan ter voorbereiding op het EK 2017 ging met 1-0 verloren. Het play-off-duel met Denemarken voor het WK 2019 werd met 2-0 gewonnen. Vrijdag verloor Nederland de reprise van de WK-finale met 0-2 van de Verenigde Staten.

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen