Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Roord en Van Veenendaal terug in selectie OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
17 november 2020, 17:15

Sari van Veenendaal en Jill Roord, hier met Sherida Spitse (rechts), zijn weer hersteld van hun blessures. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgenomen in de selectie voor de oefeninterland van de OranjeLeeuwinnen tegen 'Team USA' (27 november, aftrap 18.35 uur) en het afsluitende EK-kwalificatietreffen met Kosovo (1 december, aftrap 18.30 uur). Nederland stelde vorige maand reeds een startbewijs voor het EK van 2022 veilig.

Wiegman kan voor de aankomende wedstrijden weer een beroep doen op Jill Roord (Arsenal) en Sari van Veenendaal (PSV). Beiden waren vorige maand geblesseerd. Montpellier HSC-verdediger Anouk Dekker (bovenbeen) en Kopparbergs/Göteborg-keeper Loes Geurts (hersenschudding) zijn weliswaar op de weg terug na hun blessures, maar de aankomende interlands komen te vroeg.

Nederland en Kosovo ontmoetten elkaar vorige maand in Pristina voor het eerst in de historie. De Leeuwinnen wonnen het EK-kwalificatieduel met 6-0. De doelpunten kwamen op naam van Katja Snoeijs (drie keer), Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Vivianne Miedema.

WK-finale 2019

De OranjeLeeuwinnen en 'Team USA', dat eerste staat op de FIFA-ranking, nemen het vrijdag 27 november voor de tiende keer in de historie tegen elkaar op. Het is bovendien de eerste keer dat beide landen tegen elkaar spelen na de finale van het WK 2019 in Lyon, waarin de Verenigde Staten met 2-0 te sterk waren. De OranjeLeeuwinnen - momenteel vierde op de FIFA-ranglijst - zijn sinds de verloren WK-finale met negen gewonnen interlands en drie gelijke spelen al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Hiermee komt het oude record, in de periode oktober 2009 tot en met december 2010 onder de bondscoaches Roger Reijners en Vera Pauw (10 x winst, 4 x gelijk), in zicht.

De Oranjevrouwen speelden twee keer eerder in Breda. Tijdens de voorbereiding op WEURO 2017 gingen de OranjeLeeuwinnen op 9 juni 2017 met 0-1 onderuit tegen Japan. Ruim een jaar later, op 5 oktober 2018, was Nederland in de eerste van twee play off-wedstrijden voor kwalificatie voor het WK 2019, met 2-0 te sterk voor Denemarken.

Sarina Wiegman: 'De wedstrijd tegen de Verenigde Staten is een meetmoment'.

 

De selectie

NaamClub
Lineth BeerensteynBayern München
Daphne van DomselaarFC Twente
Merel van DongenAtlético Madrid
Daniëlle van de DonkArsenal
Kika van EsFC Twente
Sisca FolkertsmaFC Twente
Stefanie van der GragtAjax
Jackie GroenenManchester United
Renate JansenFC Twente
Dominique JanssenVfL Wolfsburg
Inessa KaagmanBrighton & Hove Albion
Danique KerkdijkBrighton & Hove Albion
Lize KopAjax
Lieke MartensFC Barcelona
Aniek NouwenPSV
Victoria PelovaAjax
Jill RoordArsenal
Shanice van de SandenVfL Wolfsburg
Joëlle SmitsPSV
Katja SnoeijsFC Girondins de Bordeaux
Sherida SpitseVålerenga
Sari van VeenendaalPSV
Lynn WilmsFC Twente

 

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen