Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen zonder Spitse tegen Rusland

KNVB Media
KNVB Media
9 september 2020, 18:15

Aanvoerder Sherida Spitse wordt niet vrijgegeven door haar club Vålerenga en mist de interland tegen Rusland. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Sarina Wiegman kan voor het EK-kwalificatietreffen van de OranjeLeeuwinnen met Rusland definitief geen beroep doen op Sherida Spitse. De 30-jarige recordinternational wordt niet vrijgegeven door haar Noorse club Vålerenga. Noorwegen kent geen zogeheten ‘sporting exemption’ voor niet-Schengenlanden, waartoe Rusland behoort.

Hierdoor zou de 178-voudig international bij terugkomst van de interland een verplichte quarantaineperiode van tien dagen wachten. De FIFA heeft in samenspraak met de UEFA bepaald dat clubs vanwege de coronacrisis invitaties voor hun spelers kunnen weigeren. Dit is het geval wanneer hen bij aankomst in hun (vader)land een verplichte quarantaine van meer dan vijf dagen te wachten staat. Ook als een dergelijke quarantaineperiode bij terugkeer van een interland is vereist, kan dat voor clubs reden zijn de geselecteerde spelers niet af te staan.

Trainingsstage

De Deense internationals van Vålerenga kunnen om dezelfde reden geen gehoor geven aan de oproep voor hun land.

Spitse sluit overigens na de interland in Rusland nog wel aan bij Oranje voor het tweede deel van de trainingsstage in Zeist. Bondscoach Wiegman had uit voorzorg al een 24e speelster toegevoegd aan de Oranjeselectie voor de ontmoeting met Rusland en roept daarom geen vervanger op voor de afwezige middenvelder.

— Bondscoach Sarina Wiegman had uit voorzorg al een 24ste speler aan de Oranjeselectie toegevoegd. 

Selectie

De voltallige 23-koppige selectie, met negen speelsters uit de vrouweneredivisie, luidt als volgt:

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daphne van Domselaar (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Everton), Sisca Folkertsma (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Katja Snoeijs (FC Girondins de Bordeaux), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente).

EK 2022

De OranjeLeeuwinnen, momenteel vierde op de FIFA-ranking, hervatten de plaatsingsreeks op weg naar de Europese eindronde van 2022 op vrijdag 18 september in Moskou. De Oranjevrouwen zijn op weg naar het EK in Engeland ingedeeld in poule A met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Nederland is momenteel ongeslagen koploper met achttien punten uit zes duels, gevolgd door Rusland met negen punten uit vier wedstrijden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen