Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelschema EK-kwalificatie OranjeLeeuwinnen vastgesteld

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2020, 11:30

Mits de ontwikkelingen rondom het coronavirus het toelaten, hervatten de OranjeLeeuwinnen de EK-kwalificatie in en tegen Rusland - Foto: KNVB Media

De UEFA heeft, in samenspraak met de betrokken landen, het speelschema voor de resterende EK-kwalificatieduels opnieuw vastgesteld. Mits de ontwikkelingen rondom het coronavirus het toelaten, hervatten de OranjeLeeuwinnen de plaatsingsreeks op weg naar de Europese eindronde 2022 op vrijdag 18 september in en tegen Rusland. Die wedstrijd stond al voor die datum gepland.

Vorige maand had de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moeten aantreden tegen Kosovo en Estland, maar die interlands zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus niet doorgegaan. De thuiswedstrijd tegen Estland* staat nu geprogrammeerd voor 23 oktober, vier dagen later gaat de ploeg van Wiegman op bezoek bij Kosovo. Met een thuiswedstrijd tegen Kosovo op 1 december wordt de kwalificatie afgesloten. 

Het Europees kampioenschap in Engeland is vanwege de verschuivingen op de sportkalender met een jaar verplaatst naar de zomer van 2022. De OranjeLeeuwinnen zijn momenteel koploper in groep A met achttien punten uit zes duels. 

Programma OranjeLeeuwinnen Programma OranjeLeeuwinnen Bekijk hier het programma van de OranjeLeeuwinnen.

*De ticket(s) die Oranjefans voor het thuistreffen met Estland hadden gekocht, blijven geldig, mits deze wedstrijd met publiek mag worden gespeeld. Tickethouders worden geïnformeerd op het moment dat er meer duidelijkheid is over het wel/niet spelen met publiek. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen