Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fenna Kalma toegevoegd aan selectie OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
7 maart 2020, 21:15

Fenna Kalma is toegevoegd aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Fenna Kalma toegevoegd aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De 20-jarige FC Twente-spits speelde vrijdagavond in een oefeninterland met het Onder 23-team 1-1 gelijk tegen Zweden. Kalma maakte wel eerder deel uit van de spelersgroep van het ‘grote’ Oranje, maar maakte nog geen speelminuten.

Eerder deze week zag Wiegman Victoria Pelova (Ajax) wegvallen met een knieblessure en vandaag werd bovendien duidelijk dat Arsenal-spits Vivianne Miedema niet meer in actie kan komen tijdens het Tournoi de France. Miedema hield klachten aan het bovenbeen over aan de eerste wedstrijd tegen Brazilië. Zij meldt zich maandag bij haar club voor verdere revalidatie.

Nouwen en Schoenmakers

Verder moest Aniek Nouwen - net als keeperstrainer Erskine Schoenmakers - zaterdagochtend uit voorzorg het trainingskamp van de OranjeLeeuwinnen in Frankrijk verlaten, vanwege een aangescherpt advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Nouwen en Schoenmakers zijn woonachtig in Noord-Brabant en hebben last van hoesten en (neus)verkoudheid, maar zijn wel koortsvrij. Onder 23-keeperstrainer Eline Sol, ex-keeper van eredivisionisten Willem II, Telstar en sc Heerenveen, neemt de rest van het trainingskamp de taken van Schoenmakers over.

De OranjeLeeuwinnen nemen deel aan het Tournoi de France, met als andere drie deelnemers Brazilië, Canada en Frankrijk. De eerste wedstrijd tegen Brazilië eindigde afgelopen woensdag in 0-0, net als de wedstrijd vanavond tegen Canada. Dinsdag wacht het derde en laatste duel met gastland Frankrijk.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen