Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen starten ‘Road to Tokyo’ tegen België en Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
27 februari 2020, 13:00

De OranjeLeeuwinnen ontmoeten België en Noorwegen op weg naar de Olympische Spelen. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen, momenteel de nummer drie van de FIFA-wereldranglijst, beginnen de laatste fase van de voorbereiding op weg naar de Olympische Spelen met een tweetal oefenwedstrijden tegen België en Noorwegen. De ‘Red Flames’ zijn op vrijdag 5 juni de eerste sparringpartner van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

Decor van de ontmoeting met de huidige nummer 17 van de FIFA-ranking is het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. Vier dagen later komt Noorwegen op bezoek in stadion De Vijverberg van De Graafschap in Doetinchem. De aftrap van beide wedstrijden is 19.30 uur.

Tijdens de laatste interlands die de Leeuwinnen speelden in zowel Breda - de WK play-offwedstrijd Nederland-Denemarken 2-0 op 5 oktober 2018 - als in Doetinchem, waren de stadions tot de laatste plaats bezet. De Oranjevrouwen speelden op 29 juli 2017 tijdens de EK-eindronde voor het laatst in de Achterhoek: Nederland-Zweden (2-0). In Breda is plek voor 15.600 fans, terwijl De Vijverberg bij KNVB-duels 11.100 supporters kan huisvesten.

32e ontmoeting

De nationale vrouwenteams van Nederland en België troffen elkaar 31 keer eerder: Oranje stapte 21 maal als winnaar van het veld, de Belgen waren in vijf gevallen de sterkste en vijf duels eindigden gelijk. De laatste ontmoeting dateert van 24 juli 2017, toen Oranje tijdens WEURO2017 in Tilburg met 2-1 de sterkste was.

Tijdens de laatste interland die de Leeuwinnen speelden in Breda - de WK play-offwedstrijd Nederland-Denemarken 2-0 op 5 oktober 2018 - was het stadion tot de laatste plaats bezet.

Noorwegen is historisch gezien een lastige horde voor de Nederlandse equipe: van de vijfentwintig onderlinge ontmoetingen was er slechts zes keer winst voor de OranjeLeeuwinnen, terwijl de Noren dertienmaal met de winst aan de haal gingen. Op 4 september troffen beide landen elkaar voor het laatst en trok Noorwegen in het kader van de WK-kwalificatie met 2-1 aan het langste eind.

Voordat de Olympische selectie in het vliegtuig stapt naar Azië wacht donderdag 2 juli nog een laatste oefeninterland op eigen bodem. Tegenstander en locatie van dit treffen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Oranje ClubCardhouders start voor beide interlands op maandag 30 maart om 12.00 uur. De vrije verkoop begint donderdag 2 april om 12.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de KNVB Ticketshop. 

Ticketshop Ticketshop Ga direct naar de ticketshop van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen