Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rentree Van der Gragt en Martens bij OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
24 februari 2020, 16:00
2:54

Lieke Martens keert, net als haar ploeggenote Stefanie van der Gragt, na lange afwezigheid terug bij de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Barcelona-speelsters Stefanie van der Gragt en Lieke Martens keren na een langere absentie als gevolg van respectievelijk een knie- en een teenblessure terug in de 24-koppige selectie van bondscoach Sarina Wiegman. De OranjeLeeuwinnen nemen van 2 tot en met 10 maart deel aan het prestigieuze ‘Tournoi de France’, dat de Franse voetbalbond organiseert ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. 

Wiegman kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Ajax-speelster Liza van der Most, terwijl haar clubgenoot en 84-voudig international Desiree van Lunteren eind vorig jaar een punt achter haar interlandcarrière zette. In totaal telt het keurkorps van Wiegman zeven speelsters uit de vaderlandse Eredivisie.

Het laatste optreden van Lieke Martens in Oranje-shirt was tijdens de met 2-0 verloren WK-finale op 7 juli in Lyon, terwijl Stefanie van der Gragt in het EK-kwalificatietreffen met Turkije - 3 september 2019 - haar laatste cap noteerde.

Programma

Woensdag 4 maart (19.00 uur) is in Stade de Hainaut eerst Brazilië de tegenstander en op dinsdag 10 maart (21.00 uur) neemt de Oranjeselectie het daar op tegen gastland Frankrijk. Tussen deze ontmoetingen wacht op zaterdag 7 maart (19.00 uur) nog het treffen met Canada in havenstad Calais (Stade de l'Épopée). Voor de OranjeLeeuwinnen betekent het ook de terugkeer naar het Noord-Franse Valenciennes, waar de vice-wereldkampioen afgelopen zomer twee WK-duels speelde.  

Alle tegenstanders van de OranjeLeeuwinnen - momenteel de nummer drie van de wereldranglijst - in Frankrijk, staan in de top 10 van de FIFA-ranking: het gastland staat vierde, Canada bezet de achtste positie en Brazilië staat op de negende plek.

Na het toernooi in Frankrijk hervat Oranje op vrijdag 10 april in en tegen Kosovo de EK-kwalificatiereeks en vier dagen later is Estland in Groningen de volgende opponent op weg naar het Europees kampioenschap.

De selectie

NaamClub
Lineth BeerensteynBayern München
Dominique BloodworthVfL Wolfsburg
Anouk DekkerMontpellier HSC
Merel van DongenReal Betis
Daniëlle van de DonkArsenal
Kika van EsEverton
Loes GeurtsKopparbergs/Göteborg FC
Stefanie van der GragtFC Barcelona
Jackie GroenenManchester United
Renate JansenFC Twente
Inessa KaagmanEverton
Danique KerkdijkBrighton & Hove Albion
Lize KopAjax
Lieke MartensFC Barcelona
Vivianne MiedemaArsenal
Aniek NouwenPSV
Victoria PelovaAjax
Jill RoordArsenal
Shanice van de SandenOlympique Lyon
Joëlle SmitsPSV
Sherida SpitseVålerenga
Sari van VeenendaalAtlético Madrid
Ashleigh WeerdenFC Twente
Lynn WilmsFC Twente

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen