Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

KNVB Media
KNVB Media
19 februari 2020, 13:45

Assistent-bondscoach Arjan Veurink blijft langer aan de KNVB verbonden. - Foto: KNVB Media

Arjan Veurink heeft zijn contract met de KNVB tot en met de zomer van 2023 verlengd. De 33-jarige Ommenaar is sinds januari 2017 de rechterhand van bondscoach Sarina Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen.

In die periode pakten de voetbalvrouwen in 2017 de Europese titel en afgelopen zomer werden ze in Frankrijk vice-wereldkampioen. Eerder was Veurink hoofdcoach bij FC Twente Vrouwen. Met dit team werd hij viermaal landskampioen, veroverde hij eenmaal de KNVB Beker en was hij actief in de UEFA Women’s Champions League.

Ik krijg van de KNVB ook de ruimte om me persoonlijk verder te ontwikkelen in alle facetten die bij het trainerschap horen.

Arjan Veurink: "Ik ben eerst en vooral heel trots dat ik ook de komende jaren in deze rol deel uitmaak van de geweldige ontwikkeling die het vrouwenvoetbal in Nederland beleeft. De klik en de samenwerking met Sarina én de spelersgroep is natuurlijk essentieel, en dat zit goed. Verder hebben we als team en staf al veel moois meegemaakt en bereikt, maar onze ambities zijn groot en onze jacht gaat door. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat ik naast mijn rol bij het team, van de KNVB ook de ruimte krijg om me persoonlijk verder te ontwikkelen in alle facetten die bij het trainerschap horen."

Arjan Veurink is sinds januari 2017 de rechterhand van bondscoach Sarina Wiegman.

Specialist

Arjan is met al zijn ervaring en achtergrond uitgegroeid tot een echte specialist in de top en de breedte van het vrouwenvoetbal.

Bondscoach Sarina Wiegman: "Ik wilde Arjan er heel graag bij houden en ik ben dus ook blij dat het rond is. Wij vullen elkaar op alle fronten heel goed aan, zowel binnen als buiten het veld. Plus - het grote publiek realiseert zich dat niet altijd - Arjan is met al zijn ervaring en achtergrond uitgegroeid tot een echte specialist in de top en de breedte van het vrouwenvoetbal. Daarmee is zijn meerwaarde groter dan ‘slechts’ zijn rol als assistent."

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB: "Arjans kwaliteiten als assistent-bondscoach staan buiten kijf, daarnaast kent hij ook nog eens alle ins en outs van het meiden- en vrouwenvoetbal. Daarmee heeft hij wat ons betreft een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de sport in Nederland. We hebben er daarom ook bewust voor gekozen om hem voor langere tijd aan ons te binden. Op die manier houden we niet alleen continuïteit in de staf, maar ook 'in de breedte'."

Arjan Veurink en Jan Dirk van der Zee bij de ondertekening van het nieuwe contract.

De technische leiding van de OranjeLeeuwinnen bestaat momenteel uit bondscoach Sarina Wiegman, assistenten Arjan Veurink en Arvid Smit, keeperstrainer Erskine Schoenmakers en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen