Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sarina Wiegman langer bondscoach OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
9 december 2019, 17:15
1:05

Bondscoach Sarina Wiegman blijft langer verbonden aan de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

De KNVB en OranjeLeeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman hebben overeenstemming bereikt over verlenging van haar contract tot en met het Europees kampioenschap van 2021 in Engeland. De bestaande verbintenis met de 104-voudig ex-international liep tot en met de Olympische Spelen van 2020.

Alle partijen zijn ervan overtuigd dat Sarina ook de komende periode de juiste vrouw op de juiste plaats is

KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma - samen met algemeen directeur Jan Dirk van der Zee verantwoordelijk voor de aanstelling van de bondscoach - spreekt van de juiste vrouw op de juiste plek: “Het spreekwoord luidt niet voor niets dat aan de top komen makkelijker is dan er blijven. Als je er dus in slaagt om eerst met je team Europees kampioen te worden en twee jaar later de WK-finale te halen, dan is wel duidelijk hoeveel kwaliteit Sarina bezit. Maar de ambities van de KNVB met de OranjeLeeuwinnen zijn groot, en ook de spelersgroep wil meer én beter. Datzelfde geldt ook voor Sarina: goed blijven presteren en tegelijkertijd de speelsters helpen om die laatste stap naar de wereldtop te kunnen maken. Alle partijen zijn er dan ook van overtuigd dat Sarina ook de komende periode de juiste vrouw op de juiste plaats is.”

Unieke periode

Ook Wiegman is duidelijk in haar ambities: “Ik heb het al vaker gezegd: ik wil met ambitieuze mensen werken en dit Oranje is op dat vlak de absolute top. Ook zie je binnen de hele KNVB-organisatie het besef dat we deel uitmaken van een unieke periode in het vrouwenvoetbal in Nederland. Iedereen wil daar graag zijn of haar steentje aan bijdragen. Dat geeft vertrouwen en waardering, maar ook topfaciliteiten voor het team. Het is wat mij betreft een mooie combinatie van nu moeten én willen presteren, en tegelijkertijd de speelsters verder kunnen helpen bij hun ontwikkeling. In zo’n omgeving voel ik me heel goed op m’n plaats. Het spreekt denk ik voor zich dat ik onwijs veel zin heb om er, samen met m’n staf en de speelsters, weer anderhalf jaar vol voor te gaan.”

Directeur Jan Dirk van der Zee, bondscoach Sarina Wiegman en directeur Nico-Jan Hoogma.

Ik heb het al vaker gezegd: ik wil met ambitieuze mensen werken en dit Oranje is op dat vlak de absolute top

Wiegman maakte in 2014 de overstap van ADO Den Haag naar de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach te hebben gewerkt, werd de in Den Haag geboren en getogen Wiegman in januari 2017 aangesteld als eindverantwoordelijke voor de OranjeLeeuwinnen. In 2017 leidde Wiegman de ploeg in eigen land naar de EK-winst, op het wereldkampioenschap in Frankrijk afgelopen zomer pakte de selectie zilver én een Olympisch ticket.

WEURO 2021

De vrouwen van Oranje zijn bovendien goed op koers voor plaatsing voor WEURO 2021, dat van 11 juli tot en met 1 augustus plaatsvindt in Engeland. De titelhouder gaat na zes wedstrijden ongeslagen aan de leiding in groep A. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd is in en tegen Kosovo op 10 april 2020, terwijl vier dagen later in Groningen een thuisduel met Estland wacht. Hoe de interlandperiode in maart wordt ingevuld, wordt in een later stadium bekendgemaakt. Op de FIFA-kalender is 2 tot en met 11 maart 2020 gereserveerd voor activiteiten van de nationale teams. Nederland heeft in die periode geen EK-kwalificatieverplichtingen.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen