Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Desiree van Lunteren zet punt achter interlandloopbaan

KNVB Media
KNVB Media
21 november 2019, 14:00

Het hoogtepunt in de voetbalcarrière van Desiree van Lunteren: Europees kampioen in 2017 - Foto: KNVB Media

International en bondsridder Desiree van Lunteren zet na bijna acht jaar per direct een punt achter haar interlandcarrière. De 84-voudig international, die ook alle vertegenwoordigende jeugdteams doorliep, debuteerde in het ‘grote’ Oranje in een oefenduel met Frankrijk op 15 februari 2012. Met de OranjeLeeuwinnen pakte ze in 2017 in eigen land de Europese titel en werd ze afgelopen zomer vicewereldkampioen.

Desiree bedankt voor al je energie die je in Oranje hebt gestopt. Mede dankzij jou genieten we van prachtige successen in het vrouwenvoetbal.

De 26-jarige Van Lunteren was dit jaar nog een vaste waarde bij de Oranjevrouwen en maakte in alle twintig interlands speelminuten. Het was geen makkelijke beslissing voor haar om na al die mooie jaren het oranjeshirt niet meer aan te trekken: “Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver." 

'Oranje heeft me over de hele wereld gebracht; vrienden voor het leven gegeven.'

Oranjefans

"Ik had bij mijn debuut in 2012 niet durven dromen dat tienduizenden Oranjefans ons achterna zouden reizen om ons op een WK te zien spelen. Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor honderd procent voor ga. Ik wil mijn teamgenoten, de staf en de fans bedanken voor de mooie tijd en de geweldige herinneringen en natuurlijk alle succes van de wereld toewensen op weg naar Tokio en het EK 2021. Jullie gaan me zeker op de tribune terugzien.”

Het begon bij de Oranjevrouwen in 2012, mijmerend over wat er nog allemaal komen gaat.

Geweldige drive

Bondscoach Sarina Wiegman was verrast door de beslissing van Van Lunteren: “Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo’n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen.”

Bondscoach Sarina Wiegman: 'Desiree heeft een geweldige drive.'

Eredivisie

Van Lunteren blijft wel voor Ajax actief in de Eredivisie. Ze keerde deze zomer terug bij de Amsterdamse club na een seizoen voor SC Freiburg in de Duitse Bundesliga te hebben gespeeld. Haar contract bij Ajax loopt nog tot en met het seizoen 2020/’21.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen