Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Sanden: 'Rustig blijven na een gemiste kans'

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
8 november 2019, 19:15

Shanice van de Sanden was bij vijf Nederlandse doelpunten betrokken. - Foto: KNVB Media

Shanice van de Sanden was vrijdag de absolute smaakmaker van de OranjeLeeuwinnen tegen Turkije. In het met 0-8 gewonnen duel had ze maar liefst vier assists. Ook zorgde ze voor de openingstreffer.

En dat na moeilijke maanden waarin ze haar basisplaats verloor en tot overmaat van ramp ook nog geblesseerd raakte aan haar enkel. “Ik was het plezier even kwijt”, gaf Van de Sanden toe voor de camera’s van SBS9. “Maar ik ben zelf aan de slag gegaan met een mental coach en uit het dal gekropen. Ik ben nu weer helemaal fris en fit.”

Plaag

Zij houdt ervan om een steekpass te geven. Ik om er één te krijgen

Dit was duidelijk te zien op het veld. De snelle flankspeelster was een ware plaag voor de Turkse defensie. “Ik heb geleerd dat de knop direct om moet na een gemiste kans. Het is een kwestie van rustig blijven. Dat was vandaag goed te zien. Ik miste een kans, maar maakte even later wel de 0-1.”

Zelf had ze het meest genoten van de 0-3. Na een uitstekende pass van Jackie Groenen gaf ze een voorzet op maat aan Vivianne Miedema. “Dat was een hele mooie aanval. Jackie en ik wisten elkaar weer prima te vinden. Zij houdt ervan om een steekpass te geven. Ik om er één te krijgen. Uiteindelijk had ik zelfs vier assists. Heel mooi. Dat gebeurt niet elke wedstrijd.”

Oranjevrouwen kennen geen genade met Turkije: 0-8 Oranjevrouwen kennen geen genade met Turkije: 0-8 Lees het wedstrijdverslag.
 

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen